Ocean Thermal Energy Conversion symposium 25 & 26 oktober

Het jaarlijkse Internationale Ocean Thermal Energy Conversion (OTEC) Symposium wordt dit jaar in Nederland gehouden op 25 en 26 oktober in het Science Center van de TU Delft en op Offshore Energy Exhibition & Conference in de RAI. De OTEC-technologie is een duurzame energieoplossing. OTEC zet temperatuurverschillen van 20 °C of meer om in schone, betrouwbare en voorspelbare baseload elektriciteit. Aanmelden kan op www.otecsymposium.org

Kansen voor de offshore-industrie 
Tropische gebieden hebben de ideale omstandigheden om met OTEC volledig aan hun snel groeiende energievraag te voldoen. OTEC maakt momenteel de stap naar de commerciële productie van elektriciteit. Projecten in het Caribisch gebied, China, Japan, Hawaï, Korea en India zijn in otwikkeling. Dit opent mogelijkheden voor in de offshore-industrie, zoals offshore windenergie en olie & gas.

OTEC biedt kansen op Nederlands Caribische eilanden
Ook voor toepassing in Nederland kan OTEC een belangrijke rol spelen. Uit een recent onderzoek, in opdracht van minister Kamp, blijkt dat voor een aantal Nederlands Caribische eilanden, OTEC een essentiële rol speelt in de transitie naar duurzame energie.

Internationale experts spreken op beide dagen
Beide dagen zal een breed scala aan internationale experts spreken over de huidige stand van de techniek, en over diverse projecten wereldwijd. De nadruk van het programma ligt op de markt en certificering. Met afgevaardigden van onder andere de Europese Commissie, financiële instellingen, het Internationaal Energieagentschap (IEA-OES) en het International Renewable Energy Agency (IRENA) worden kansen besproken voor de verdere ontwikkeling van de markt voor OTEC.

Kleinzoon van oceanograaf Jacques Cousteau trapt af
Oceanograaf en documentairemaker Fabien Cousteau trapt de dagen af met een keynote speech waarin hij inzicht geeft in de noodzaak en de mogelijkheden van de wijdverbreide toepassing van deze technologie. Hij treedt in de voetsporen van zijn grootvader als ontdekkingsreiziger van de oceanen. Cousteau pleit voor een duurzaam gebruik van de oceanen.

Aanmelden voor OTEC