Officiële opening van ‘nieuwe’ haven Lauwersoog

 

Zaterdagmiddag 16 juli wordt de ‘nieuwe’ haven van Lauwersoog officieel openend door gedeputeerde Henk Staghouwer van de Provincie Groningen. In totaal is in de afgelopen maanden ca. € 4 miljoen geïnvesteerd in de infrastructuur van de haven van Lauwersoog, mede mogelijk gemaakt door een subsidie van ca. 3 miljoen euro  van de Provincie Groningen. Tebezo Waterbouw & Nautische Dienstverlening B.V. uit Genemuiden heeft de werkzaamheden succesvol uitgevoerd.

Met de ‘nieuwe’ haven is een lang gekoesterde wens van de vissers in vervulling gegaan. De kade is met ruim 200 meter verlengd, er is een drijvende steiger aangelegd aan de strekdam en de nieuwe passantenhaven, met een ruimere doorvaart, is klaar. Er zijn afmeervakken aangelegd voor verschillende soorten schepen, waardoor er  meer aanlegfaciliteiten voor het laden en lossen van goederen zijn gecreëerd.

De opening is geheel in nautische sfeer in het bijzijn van de genodigden waaronder vissers, vertegenwoordigers uit de toeristische sector, bedrijven uit de haven en andere relaties. Vanaf 15.30 uur beginnen de festiviteiten voor bezoekers. Er zijn uitgedoste schepen, vlaggen, muziek, straattheater, kinderactiviteiten, demonstraties en een foodplein.

In de middag is het ook al feest in de haven vanwege de Colin Archer Memorial Race, een zee-zeilwedstrijd van Lauwersoog naar Larvik, Noorwegen, dat sinds 1980 eens in de twee jaar wordt georganiseerd.

 

Related news

List of related news articles