Olympische zeilsters in de Yngling klasse vinden een sponsor

Het 3elf sailing team heeft gisteren de sponsor TNT Express Nederland gepresenteerd. Annelies Thies, Petronella de Jong en Annelies Bes hebben de A-Status in de Yngling klasse en willen zich kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2004.


De vrouwen stapten eind 2000 voor het eerst in een Yngling en dat ging vanaf het eerste moment heel goed. Het smaakte naar meer. Het drietal stippelde een route uit, zegden hun banen op en stortte zich volledig op het zeilen. Dat leverde meteen prijzen op. Ze wonnen bijvoorbeeld de bekende Kieler Woche. Bij het NOC*NSF verdienden ze daarmee de A-status. Dat betekende een goed salaris en een auto. Toch zat er nog een gat in de begroting, vooral voor het aan te schaffen materiaal. “We hebben brochures gemaakt en ik weet wel niet hoeveel bedrijven aangeschreven”, vertelt De Jong (32). “Het was heel lastig in deze tijd, maar uiteindelijk is het dus gelukt.”


De sponsor bracht een prachtige boot met zich mee. De vrouwen hadden in een keer alles voor handen om succesvol te zijn. “Er is nog wel een heel lange weg te gaan hoor”, zegt Thies. “We moeten mentaal sterker worden, met het weer en verschillende stromingen om leren gaan, gezond blijven. Maar het begin is er. Dit jaar worden de Spa Regatta en het WK in Cadiz belangrijk. Als we daar achtste worden, hebben we een Olympische nominatie. Lastig genoeg, want de concurrentie is moordend.”

Bron: Dagblad van het Noorden, 05-03-2003;