Foto: N-Sea

Op zoek naar potentiële nieuwe collega’s

“Binnen de maritieme sector ben je als groeiende organisatie altijd op zoek naar mogelijkheden om in contact te komen met potentiële nieuwe collega’s.” Wij spraken met Feadship, Ampelmann en N-Sea over hun deelname aan het Navingo Career Event en naar wie zij op zoek zijn op 23 mei 2019 in de RDM Rotterdam – Onderzeebootloods.

Foto: N-Sea
Foto: N-Sea

Junioren, medioren en senioren

“Feadship zoekt op dit moment meer dan 100 nieuwe collega’s; studenten, starters, BBLers, junioren, medioren en senioren”, vertelt Bas Raanhuis, Senior Advisor Resource Management bij superjachtbouwer Feadship. Met ruim 1.200 medewerkers vormt Feadship de grootste organisatie in de wereld die gespecialiseerd is in luxe jachten. “Binnen de maritieme markt ben je als groeiende organisatie altijd op zoek naar mogelijkheden om in contact te komen met potentiële nieuwe collega’s. De jachtbouw is ook een bedrijfstak waar we veel over kunnen vertellen, niet iedereen weet dat wij in Nederland een zeer sterke marktpositie hebben en we veel nieuwe collega’s zoeken.”

“OP DIT MOMENT HEBBEN WIJ MOOIE VACATURES OPEN STAAN”

Interessante kandidaten van buiten de provincie

Ook N-Sea is aanwezig in de Onderzeebootloods op 23 mei. N-Sea is een offshore aannemer van geïntegreerde onderwaterdiensten. Zij leveren onder de waterlijn constructie, ontmanteling, inspecties en onderhoud. “Wij doen mee om ons zo meer onder de aandacht te brengen bij (young) professionals binnen deze sector. Wij zijn gevestigd in de schitterende stad Zierikzee in Zeeland, maar merken dat het lastig is om interessante kandidaten te werven van buiten de provincie”, vertelt Debbie Offermans, HR Officer bij N-Sea. “Zierikzee is ontzettend gunstig gelegen; op 50 minuten van Rotterdam en op de route naar kantoor en terug naar huis zijn vrijwel nooit files, daar altijd de goede kant op wordt gereden. Op dit moment hebben wij mooie vacatures open staan en we vinden het voor potentiële kandidaten een gemiste kans om zich hier niet in te verdiepen omdat wij in Zeeland gevestigd zijn.”

Omdat N-Sea meerdere vacatures open heeft staan, zijn zij op zoek naar verschillende kandidaten. “Het is voor ons belangrijk dat een kandidaat ervaring heeft binnen de sector en afhankelijk van de functie ook specifiek ervaring heeft binnen Survey. Voor de juniorposities zijn wij op zoek naar kandidaten die recentelijk zijn afgestudeerd en op zoek zijn naar een baan waar men kan groeien binnen een bedrijf waar collega’s altijd voor elkaar klaar staan en elkaar willen helpen waar nodig.”

Foto: Ampelmann

Ondernemersmentaliteit staat centraal

Een andere partij waar teamverband erg belangrijk is, is Ampelmann. Ampelmann is marktleider in het wereldwijd leveren van innovatieve, veilige, betrouwbare en efficiënte overdrachtsoplossingen en -diensten aan de offshore energiesectoren. “Als marktleider binnen de offshore access solutions is het Navingo Career Event een uitgelezen kans om offshore en maritieme fanaten kennis te laten maken met onze dienst en Ampelmann als werkgever”, vertelt Elise Dijckmeester, Talent Acquisition and Employer Branding. “Engineers zijn altijd welkom bij Ampelmann, maar het belangrijkste is dat je onderdeel wilt zijn van een multinational waarbij ondernemersmentaliteit centraal staat in ieder team. Werken bij Ampelmann betekent werken in een resultaatgericht team waarin je het leuk vindt om zelf initiatief te nemen en oplossingen te bedenken.”

“ENGINEERS ZIJN ALTIJD WELKOM”

Carrièremogelijkheden presenteren

Alle drie de partijen staan op 23 mei in de Onderzeebootloods klaar om met de bezoekers in gesprek te aan. “Wij staan open voor alle vragen, daar staan wij tenslotte voor op dit event”, vertelt Debbie. “Ons doel is om uiteindelijk interessante CV’s te ontvangen van kandidaten die interesse hebben in een van de openstaande vacatures of
zelfs voor een positie welke mogelijk in de toekomst open kan komen. Daarom willen wij bezoekers juist en open informeren over N-Sea.”

Foto: Navingo Career

Ook Feadship staat klaar om de bezoekers te woord te staan. “We staan dit jaar weer met een mooie complete stand. Dit jaar iets groter om de bezoekers in alle rust goed te informeren over wat we doen. Een groot team van engineers en talent managers gaan de bezoekers een goed beeld geven over de carrièremogelijkheden bij Feadship. Daarnaast staat er dit jaar een interactief jachtmodel van een iconische Feadship, deze geeft een goed beeld hoe uniek onze Feadships zijn”, vertelt Bas enthousiast.

Een ‘echte’ offshore ervaring

Ook bij Ampelmann kunnen bezoekers een ‘echte’ offshore ervaring verwachting. “Onze Virtual Reality Experience neemt de bezoeker mee offshore waarbij de bezoeker ook daadwerkelijk een Ampelmann-systeem kan bedienen. Daarnaast staan er meerdere collega’s met diverse achtergronden klaar om de bezoekers alles te vertellen over Ampelmann en de carrièremogelijkheden.” Tot slot biedt Ampelmann bezoekers de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de productiehal. “Onze productiehal bevindt zich op hetzelfde terrein als het Navingo Career Event, daarom openen wij speciaal voor de bezoekers onze deuren. Tijdens deze Ampelmann tour krijgen bezoekers feeling bij onze systemen en bij Ampelmann als werkgever. Dit bezoek is net als Ampelmann: dynamisch, snel en vernieuwend.”