Operational Decision Support-service gelanceerd door ORCA Offshore en MarineObjects

ORCA Offshore en MarineObjects hebben hun krachten gebundeld en introduceren een geïntegreerde “Operational Decision Support”-service voor offshore-transport en installatieprojecten. Deze service zal de offshore-installatiemanager de juiste informatie geven om de start-of-stopbeslissing te nemen voor kritische offshore-activiteiten.
De service combineert de kennis en ervaring van ORCA Offshore en MarineObjects over computertechnologie, sensoring, offshore-activiteiten, het weer en de hydrodynamica, hetgeen deze dienst betrouwbaar en accuraat maakt.

De “Operational Decision Support” (ODS)-service bestaat uit een computer expertsysteem dat de gegevens van de diverse sensoren combineert met een computer simulatiemodel om nauwkeurig de dynamica van het installatieschip en de lading tijdens de verschillende fasen van de operatie te voorspellingen. De volgende gegevensbronnen kunnen worden gebruikt:

• Installatieschip en lading dynamisch simulatiemodel
• Door de gebruiker gedefinieerde Sterkte- en bewegingscriteria
• Weersverwachtinggegevens
• Waverider boeigegevens
• Schip of lading beweging- en versnellingsgegevens
• Schip of lading interne vervorminggegevens

Dit systeem zal de verschillende gegevensbronnen combineren en presenteren aan de offshore-installatiemanager zodat deze direct kan zien of de geplande operatie binnen de gedefinieerde operationele limieten blijft. Met behulp van de voorspellingen van dit systeem kan de beslissing om de operatie te starten of te stoppen op een veel beter basis worden genomen.

De dienst omvat offshore support door een senior Naval Architect, maar op basis van de operationele eisen is het ook mogelijk om de dienst als een stand-alone systeem te leveren dat kan worden bediend door de offshore bemanning.

ORCA Offshore en MarineObjects geloven dat deze service uniek is voor de offshore-industrie en de potentie heeft om down time en weerrisico’s voor kritische offshore-activiteiten te verminderen.

Bron: Orca-Offshore.com, 01-10-2010;