Opnieuw Nederlands bedrijf betrokken bij RWE windpark Nordsee Ost

Projecthotel JackUp Barge

Het Nederlandse bedrijf Jack-Up Barge B.V. uit Sliedrecht gaat in opdracht van energiebedrijf RWE een projecthotel in de Noordzee neerzetten. Het biedt onderdak aan ongeveer 40 bouwvakkers en andere projectmedewerkers die werken aan het offshore windpark Nordsee Ost. Het tijdelijk onderkomen wordt op 35 kilometer uit de kust van Duitsland geplaatst.

Erwin van Laethem CEO van RWE’s dochtermaatschappij Essent: ‘Opnieuw gaat een Nederlands bedrijf aan de slag voor dit windpark op zee. Met het project scheppen we werkgelegenheid voor de Nederlandse offshore industrie en leveren een bijdrage aan een duurzame energievoorziening’. Eerder deze maand werd bekend dat het bedrijf Fabricom uit Den Helder de komende 4 jaar verantwoordelijk is voor het onderhoud en de inspectie van 48 funderingen, waarop de windmolens in het windpark worden gebouwd, evenals de fundering van de meteomast en transformatorstation.

Maarten Hardon, Commercieel directeur van Jack-Up Barge B.V. ’We zijn trots dat we ons projecthotel dit jaar twee keer kunnen inzetten voor de toonaangevende offshore windactiviteiten van RWE. Naast de succesvolle inzet ervan in RWE’s windpark Gwynt y Môr kijken we nu vooruit naar de samenwerking voor het windpark Nordsee-Ost.’

Over het projecthotel
Het projecthotel dat wordt neergezet heeft een oppervlakte van 1.000 vierkante meter en beschikt over 64 slaapplaatsen, 2 recreatieruimtes, een fitnesszaal, vergaderruimtes een bouwkraan en helikopterplatform. Het projecthotel zal dienst doen als uitvalsbasis voor medewerkers die aan het transformatorstation van het windpark werken.

Windpark Nordsee Ost
Windpark Nordsee Ost is met een opgesteld vermogen van 295 MW een van de grootste windparken van RWE op zee. Het park kan 300.000 huishoudens van elektriciteit voorzien. Naast Nordsee Ost bouwt Essent’s moederbedrijf op dit moment ook windpark Gwynt y Môr voor de kust van Noord Wales. Met een opgesteld vermogen van 576 MW kan dit windpark voor 400.000 huishoudens elektriciteit opwekken. Naar verwachting zal windpark Nordsee Ost in 2015 in bedrijf gaan. Afgelopen maand werd de laatste fundering voor het windpark geplaatst en aankomende week zal worden begonnen met het bouwen van de windturbines.

Jack-Up Barge B.V. is actief in de offshore industrie en verhuurt hefeilanden aan bedrijven die actief zijn in de offshore olie- en gasexploratie als ook in de productie van windenergie. Met 9 hefeilanden die geschikt zijn voor uiteenlopende offshore activiteiten is Jack-Up Barge de grootste speler ter wereld.

Meer… RWE windpark Nordsee Ost