Opnieuw wordt er champagne gedronken bij BAS Aluminium Boten & Sloepen

Ditmaal vanwege de introductie van een volledig nieuw ontwikkelde tendersloep.

De introductie van deze SEARCHER 850 vormt tevens de start van een nieuwe model lijn. Naast de 8,50 meter versie komt er een 6.50 meter versie (deze zal getoond worden op Boot Holland 2012). Mogelijk wordt het gat opgevuld met een 7,80 meter versie.

De 850 is standaard zeer volledig uitgerust met onder andere: een boegschroef, een koelkast, stromend water, een afsluitbare toiletruimte met chemisch toilet, hydraulische besturing met roerstandaanwijzer, volledige navigatieverlichting en verstelbare trimwiggen (DTW’s). Voor de voortstuwing kan gekozen worden uit diverse diesel- en buitenboordmotoren. De eerste SEARCHER 850 is gebouwd als bouwnummer 551 en is uitgerust met een 90 pk dieselmotor. Dankzij het vlakke onderwaterschip planeert het schip zeer vlot en wordt hiermee een snelheid van ruim 30 kilometer per uur gehaald. Niet slecht voor een schip van deze afmeting met zoveel luxe en dus gewicht aan boord! De centraal geplaatste scheg geeft grip waar nodig en zorgt– in combinatie met de boegschroef – ervoor dat het manoeuvreergedrag zeer goed is.

De SEARCHER 850 biedt diverse voortstuwingsmogelijkheden. Het schip is met zijn volledige standaarduitrusting leverbaar vanaf 59.900 euro inclusief BTW, exclusief voortstuwer. In combinatie met de bovengenoemde dieselmotor kost de SEARCHER 850 vaarklaar 74.900 euro inclusief BTW.

De SEARCHER 650 is deze winter al leverbaar voor een cascoprijs van 19.900 euro inclusief BTW. Enkele andere kenmerken: dubbelwandige zij, voortstuwing met grote buitenboordmotoren, zeer snel varend!

Bron: BAS Sloepen, 09-09-2011;