Originele Chinese drakenboten tijdens de Ommer Vechtdagen

Ommen en de Vecht zijn door de eeuwen heen onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de Middeleeuwen hadden de Ommenaren het belang van de Vecht ontdekt. Eigenlijk al ver daar voor. Met als hoogtepunten misschien wel de tijd dat Ommen stadsrechten kreeg en in de periode dat de stad zich aansloot bij het Hanzeverbond in de Middeleeuwen. Ommen was vanaf die tijd een echte Hanzestad en kan genoemd worden in een rijtje met Kampen, Zwolle, Deventer, maar ook met steden als Hamburg, Keulen en Riga.

Op 7 en 8 september zal het ook dit jaar weer bol staan van de activiteiten op en rondom de Vecht tijdens de Ommer Vechtdagen. De Vecht staat tijdens deze dagen centraal. Op zaterdag 8 september zullen er ook de open Ommer kampioenschappen drakenbootrace zijn. Teams van tien personen kunnen deelnemen aan deze competitie. Door het meewerken van het bedrijf Outdoor Ommen zijn er voor deze kampioenschappen de originele Chinese drakenboten. Tijdens de voorrondes zal er worden uitgemaakt welke teams er tot de absolute top kunnen worden gerekend en deze zullen doorgaan naar de halve finales. Vervolgens zullen twee teams in een onderlinge finale wedstrijd uitmaken wie de kampioen van de Vecht zal worden. Voor de podiumplaatsen zijn er tevens geldprijzen te verdelen.

U kunt zich nog opgeven met uw vereniging, bedrijf, buren of vrienden om deze titanenstrijd aan te gaan. Het inschrijfgeld bedraagt € 50,- per team en u mag hiervoor een sponsor zoeken.

Voor de gondelvaart heeft de organisatie van de Ommer Vechtdagen overigens nog enkele gondels beschikbaar. Deze kunt u lenen om mee te doen aan de versierde en verlichte gondelvaart op zaterdag 8 september. Ook hier zijn geldprijzen te verdelen.

Voor informatie of opgave voor deelname aan de drakenbootrace of de gondelvaart kan bij Gerrit Martens tel. 0529 – 456374 of [email protected].

Bron: Ommer Vechtdagen, 20-08-2007;