Overname biedt meer kansen voor innovatieve oplossingen bij olierampen op zee

De Bodewes Groep heeft op 1 augustus 2013 de bedrijfsactiviteiten van Koseq BV uit Puttershoek overgenomen. Koseq is ontwerper en producent van mechanische oliebestrijdingsmiddelen. De innovatieve Koseq veegarmen worden met groot succes wereldwijd toegepast bij olieverontreinigingen op de binnenwateren en op zee. De overname van Koseq past in de strategie van de Bodewes Groep om zich sterker te profileren in innovatieve, scheepsbouw & gerelateerde nichemarkten. De gecombineerde expertise van beide bedrijven is een antwoord op de groeiende vraag naar effectieve oliebestrijdingsmiddelen.

Koseq opereert onder de Bodewes Groep als een zelfstandige organisatie onder eigen naam. Door de combinatie van specialismen van beide organisaties zal ontwikkeling, productie en service naar een nog hoger niveau getild worden. Gecombineerd staan circa 40 professionals ter beschikking om relaties te bedienen.

Over de Bodewes Groep De Bodewes Groep bestaat uit Maritima Green Technology, waar vooral innovatieve projecten worden uitgevoerd en drie scheepswerven te weten Bodewes Shipyards in Harlingen, Scheepswerf De Kaap in Meppel en Scheepswerven Gebr. G. en H. Bodewes te Hasselt. Ieder met zijn eigen specialisme. In Hasselt vindt vooral reparatie en onderhoud van binnenvaartschepen plaats terwijl in Meppel en Harlingen vooral nieuw gebouwd wordt, waaronder specialistische zeeschepen, duwboten en lichtgewicht binnenvaartschepen.

Meer… Bodewes,  Koseq en Bodewes