Overname Imtech Marine door Pon Holdings en Parcom Capital

Pon Holdings en Parcom Capital hebben een akkoord bereikt over het in zijn geheel overnemen van Imtech Marine. Op dit moment worden de details rondom de overname verder uitgewerkt.

Met de komst van de nieuwe aandeelhouders Pon Holdings en Parcom Capital is de continuïteit van Imtech Marine gewaarborgd en kan het bedrijf gestalte geven aan zijn groeiambitie. De overname zorgt voor rust en zekerheid bij medewerkers, klanten en leveranciers.

René ten Brinke, Director Global Services Imtech Marine: ‘We zijn uitermate gelukkig met Pon Holdings en Parcom als nieuwe eigenaren van Imtech Marine. Beide bedrijven staan bekend als zeer professioneel met een uitgebreide ervaring in de maritieme industrie, een beter scenario kunnen we ons niet wensen. De overname is in lijn met de positieve ontwikkelingen die reeds in gang zijn gezet binnen Imtech Marine en zal de groei van onze activiteiten ondersteunen en versnellen.’

Imtech Marine is toonaangevend in de wereldwijde maritieme markt als full-service aanbieder en system integrator van innovatieve en energie efficiënte technologische oplossingen voor het hele schip. Het bedrijf heeft bijna 2500 medewerkers in dienst, waarvan 1.300 werkzaam in Nederland, op ongeveer 100 vestigingen in 30 landen, dichtbij scheepsbouwcentra en langs de scheepvaartroutes. Imtech Marine blijft na de overname zelfstandig opereren.

Pon Holdings heeft veel internationale expertise opgebouwd in de maritieme en offshore sector. Ook Parcom Capital is al jaren actief als investeerder in deze sectoren. Beiden zullen naast de benodigde investeringen ook hun kennis en expertise aanwenden om de marktpositie van Imtech Marine verder te versterken. De nieuwe aandeelhouders committeren zich voor lange termijn aan Imtech Marine.

Meer… Pon Holdings en Parcom Capital

Related news

List of related news articles