Overname Teuling Staal door Van Leeuwen Buizen Groep

De Van Leeuwen Buizen Groep heeft Teuling Staal B.V. overgenomen. Teuling Staal is gevestigd in Barendrecht en iseen specialist op het gebied van duplex en super duplex roestvaststalen materialen.

Teuling Staal, opgericht in 1977, is een toonaangevende leverancier van duplex en superduplex roestvaststalen buizen, fittingen, flenzen en speciale producten voor de olie en gas- en offshore industrie. Het voornamelijk West-Europese klantenbestand wordt beleverd vanuit een zeer breed voorraadassortiment.

Johan de Ruijter, Managing Director Teuling Staal: “Wij verheugen ons op de samenwerking binnen de Van Leeuwen Buizen Groep. Als onderdeel van de Van Leeuwen Buizen Groep kan Teuling Staal profiteren van het uitgebreide internationale netwerk van Van Leeuwen met name in het Midden Oosten, Azië en Australië. Daarnaast kunnen we onze klanten van een nog completer pakket aan producten en diensten voorzien.”

Joop Sassen, Lid van de Raad van Bestuur en CEO van Van Leeuwen: “De overname van Teuling Staalpast uitstekend in onze strategie om ons productassortiment en onze services binnen het olie en gas- en offshore segment verder te versterken. Al eerder bouwde Van Leeuwen een duplex voorraad op in Singapore en vorig jaar startte ons bedrijf met een gespecialiseerd verkoopteam en voorraadlocatie voor dit soort producten in Aberdeen, Schotland. Teuling Staal heeft een uitstekende reputatie en de aanwezige kennis en kunde bij de medewerkers maken dit bedrijf een uitstekende toevoeging voor Van Leeuwen.”

Bron: ANP, 18-08-2011;