Parker voltooit de overname van Olaer Groep in het Verenigd Koninkrijk

  •  Acquisitie ondersteunt expansie in doelmarkten
  •  Biedt aanvullende accumulator en koeling technologieën

Parker Hannifin, ‘s werelds marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën heeft vandaag aangekondigd dat ze met succes haar eerder aangekondigde overeenkomst met de Olaer Groep heeft voltooid. Het hoofdkantoor van de Olaer Groep is gevestigd in Deeside, Verenigd Koninkrijk. De Olaer Groep heeft een jaaromzet van ongeveer 150 miljoen euro en heeft 550 medewerkers. Met de productie en verkoop in 14 landen in Noord-Amerika, Azië en Europa breidt de Olaer Groep Parker’s aanwezigheid in de geografische groei gebieden uit, ook bieden ze expertise in hydraulische accumulators en koelsystemen voor de beoogde groeimarkten zoals olie en gas, energie en hernieuwbare energie. In Nederland heeft Olaer een vestiging in Prinsenbeek die zal worden overgenomen door de verkooporganisatie van Parker Nederland.

“Met de afronding van deze overname is Parker Hannifin erg blij om de medewerkers van Olaer Groep officieel te verwelkomen ” zeg Jeff Cullman, president van Parker’s Hydraulics Group. “Wij zijn enthousiast over de mogelijkheden om verder te groeien door onze klanten te voorzien van een nog breder pakket aan producten en oplossingen, ook voor de Olaer Groep betekent de overname een expansie van mogelijkheden dankzij het uitgebreide verkoop- en distributie netwerk van Parker. Op dit moment wordt gewerkt aan een gedetailleerd integratieplan om de integratie van Olaer in Parker zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Met een jaarlijkse omzet van meer dan 12 miljard dollar is Parker Hannifin ’s werelds grootste en meest diverse producent van producten en systemen voor aandrijving en besturing. Parker zorgt voor specifieke oplossingen voor een groot aantal mobiele, industriële en maritieme markten. Parker heeft meer dan 61.000 medewerkers in 48 verschillende landen. Voor meer informatie, bezoek onze website www.parker.nl