Persbericht: Nieuwe website Zwitserleven Ronde om Texel online

Op donderdag 2 maart 2006 ging de vernieuwde website van de Zwitserleven Ronde om Texel online. Het actieve nieuwsportaal moet ervoor zorgen dat ’s werelds grootste catamaranrace op zaterdag 17 juni 2006 optimaal te volgen is. Dankzij de uitgebreide mogelijkheden voor informatievoorziening zal de content ook voor en tijdens de Rondeweek actueel zijn. De deelnemers kunnen zich vanaf 2 maart weer online inschrijven.

“Binnen de beschikbare middelen is er een zeer doelmatig product gerealiseerd”, aldus de enthousiaste Rondecoördinator Edwin Lodder. Met behulp van nieuwsflitsen, achtergrondverhalen, korte interviews, updates, tussenstanden en actueel beeldmateriaal blijven de bezoekers continu op de hoogte. De website is flexibel gehouden voor uitbreiding met real time streaming media, zoals filmbeelden. Vanaf april kunnen de bezoekers gebruik maken van het Community Forum.

Zwitserleven tekent bij, Yamaha wordt zilveren sponsor
Deze winter werd Yamaha Nederland zilveren sponsor van de Zwitserleven Ronde om Texel. Het bedrijf levert persboten aan het pr-team en ondersteunt de veiligheidsdivisie op diverse vlakken. Hoofdsponsor Zwitserleven verlengde het driejarige contract met nog eens twee jaar.

Voorpret tijdens Rondeweek
Op zaterdag 17 juni 2006 klinkt rond 10.00 uur het startschot voor de 29ste Zwitserleven Ronde om Texel, maar het eiland is de hele week al in de ban van catamaranzeilen. Van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 juni kunnen de deelnemers alvast het water verkennen en trainen tijdens de Texel Dutch Open. Dat zijn korte baanwedstrijden die voor velen als voorbereiding op de grote race van zaterdag gelden. Bovendien is het een officieel door het Watersportverbond erkend Open Nederlands Kampioenschap. Donderdagmiddag kunnen de zeilers traditioneel meedoen aan de Horstocht. Als het weer het toelaat, zullen ongetwijfeld enkele teams een poging wagen om het record aan te scherpen. Op het strand bij Paal 17 zorgt een uitgebreid programma voor de nodige ontspanning tijdens de Rondeweek. De in 2004 geïntroduceerde pitstraat keert in 2006 wederom terug. Catamaranliefhebbers kunnen daar hun hart ophalen als het om hun sport gaat. Ze vinden er de interessante nieuwtjes op het gebied van materiaal en kleding. De TROS en Radio 2FM gaan weer live uitzenden vanaf het Texelse zand.

Naast Zwitserleven zal het evenement ook worden gesponsord door TNG Swiss Watches, Repeat Sales Promotions, W&H/Liebherr, Software AG, Yamaha Nederland, Nissan, Teso, VVV Texel, TROS, RoT Events, de Mondriaan Onderwijsgroep, de Meeuw en de Provincie Noord-Holland.

Bron: Diabo, 03-03-2006;