Pon Power doneert originele historische CAT motor aan de KNRM

PonCatDonatieKNRM

Om de jarenlange samenwerking tussen Pon Power en de KNRM te benadrukken heeft Pon Power een originele Caterpillar 3306 scheepsmotor geschonken aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. De motor zal een mooi plekje in het museum krijgen. Op deze wijze kan de bezoeker eens van dichtbij bekijken hoe een scheepsmotor, zoals in diverse KNRM reddingboten geïnstalleerd is, eruit ziet. De motor, een Caterpillar uit 1963, type 3306 is hetzelfde motortype als de motor in de Reddingboot Tjerck Hiddes, die bij het museum ligt.

De motor is door servicemonteurs in opleiding van het leer-werk bedrijf van Pon Power onder handen genomen. In drie weken tijd hebben drie leerlingmonteurs zich gestort op het reviseren, demonteren en opknappen van de motor. Deze leerlingmonteurs waren ook aanwezig bij de officiële onthulling op maandag 4 november in het Reddingmuseum. Trots gaven ze uitleg over de motor aan belangstellenden en grote groep vrijwilligers van het museum.

Dhr. P. van Alem, directeur van Pon Power sprak bij de opening over de band die het bedrijf kent met de KNRM en met de stad Den Helder. Want niet alleen in het Reddingmuseum zijn ze vanaf nu vertegenwoordigd, ook hebben ze een eigen afdeling bij Damen op de werf, waar ze diverse technische ondersteuning verlenen. Hiermee wil het bedrijf graag haar gezicht wat meer laten zien in deze regio en wat is nu mooier om dat via een schenking aan een museum te doen?

Met trots onthulde dhr van Alem officieel samen met dhr J.G. Sterkenburg, Directeur-Bestuurder van het Reddingmuseum, het nieuwe collectie onderdeel.

Meer… Pon Power en KNRM