Port Community System succesvol verhuisd naar nieuw platform

Het Port Community System van Portbase is succesvol verhuisd. Na een voorbereidingsperiode van ongeveer één jaar is vrijwel geruisloos de overstap gemaakt naar een nieuw platform en de nieuwe hostingpartner Atos. Tien jaar aan data, meer dan 40 services en zo’n 400 systeemkoppelingen zijn binnen elf uur overgezet. Alle schakels in de logistieke ketens van de Nederlandse havens kunnen nu nóg makkelijker en sneller informatie uitwisselen.

Het Port Community System van Portbase vormt de digitale infrastructuur van de Nederlandse havens. Via een groot aantal intelligente diensten wisselen alle havengerelateerde partijen efficiënt en veilig informatie uit. Zowel onderling als met overheden, zowel binnen Nederland als vanuit Europa. Het Port Community System verwerkt jaarlijks ongeveer 60 miljoen transacties van ruim 2300 bedrijven met circa 10.000 gebruikers.

Erik Verhagen, Chief Operating Officer van Portbase: “De verhuizing van het Port Community System is een springplank naar de toekomst. Het nieuwe open platform biedt onze deelnemers meer gebruiksgemak en leidt tot een hogere betrouwbaarheid. Bovendien wordt meer hergebruik mogelijk, zowel van gegevens als van binnen het systeem beschikbare nieuwe functionaliteiten. Nieuwe services kunnen wij nu modulair opbouwen en zijn hierdoor ook sneller te ontwikkelen.”

Meer… Portbase