Port of Amsterdam wint Amerikaanse award voor meest efficiënte haven

Cruise Port of Amsterdam

De Amsterdamse haven heeft tijdens een internationale beurs voor de cruise industrie: Cruise Shipping Miami, een Cruise Insight award gewonnen in de categorie ‘Most Efficient Port Services’. Naast deze internationale erkenning werd de Amsterdamse haven ook genomineerd door cruiserederij Royal Caribbean Cruise Line voor haar uitstekende dienstverlening.

De award is uitgereikt door de cruise industrie en gepubliceerd in het vakblad Cruise Insight (maart 2014). Deze prijs staat voor de meest efficiënte samenwerking tussen alle partijen die betrokken zijn bij de afhandeling van de schepen en haar passagiers. De haven van Amsterdam kreeg ook een nominatie voor de ‘Guest Port Services Award’ van Royal Carribean Cruise Line waar drie grote rederijen onder vallen: Royal Caribbean International, Azamara Club Cruise en Celebrity Cruises. Deze rederijen zijn goed voor 15% van de calls in Amsterdam.

Cruise industrie belangrijk voor Amsterdam
Alma Prins Droog, verantwoordelijk voor de cruise industrie bij Havenbedrijf Amsterdam N.V.: “Deze prijs en nominatie zijn een erkenning voor het werk dat is verricht door alle betrokkenen om de zo belangrijke cruise industrie voor Amsterdam te faciliteren. Mijn dank dus aan de sleepdiensten, agenten, loodsen, afvalverzamelaars, kofferafhandelaars, touroperators, de terminal, de beveiliging en natuurlijk onze verkeersleiders en patrouillevaartuigen die de cruiseschepen ondersteunen. Deze prijs en nominatie is tegelijkertijd ook een motivatie om nog klantgerichter te opereren. De cruise industrie draagt bij aan de economische ontwikkeling van Amsterdam en omgeving. De circa 650.000 bezoekende passagiers van rivier- en zeecruise leveren de stad Amsterdam jaarlijks veel inkomsten op”.

Meer… Port of Amsterdam 

Related news

List of related news articles