port-stories-wereldhavendagen-Foto-Anne-Reitsma

Port Stories tijdens Wereldhavendagen

Onder de noemer ‘Port Stories 2020’ heeft de Wereldhavendagen vrijdag en zaterdag de Rotterdamse haven in het zonnetje gezet met allerlei verhalen. Die zijn nu terug te vinden op de website van de Wereldhavendagen.

Port Stories. Foto, Anne Reitsma
port-stories-wereldhavendagen-Foto-Anne-Reitsma
Port Stories. Foto, Anne Reitsma

Nadat de Wereldhavendagen op vrijdag de haven naar diverse scholen in de regio haalde, stond zaterdag in het teken van de Digital Port Day. De hele dag vertoonden de website en sociale media van de Wereldhavendagen een unieke blik in het verleden, heden en de toekomst van de Rotterdamse haven.

Met drone-robots Amy en Djimmy had de Digital Port Day twee unieke presentatoren, die boden vanuit de lucht een nieuw perspectief op de Rotterdamse haven. Samen met ‘Digital Port Reporters’ Kirsten en Remco namen ze het publiek mee in unieke vlogs en livestreams over bijzondere en innovatieve havenbedrijven en schepen. Ook waren er prachtige videobeelden met hoogtepunten van de afgelopen edities van de Wereldhavendagen. De dag werd uiteraard traditiegetrouw afgesloten met een videoregistratie van de avondshow en vuurwerk.

Alle Port Stories van dit jaar zijn terug te vinden op de de website van de Wereldhavendagen. Ook vinden er aankomende week nog diverse Havenbelevingen plaats op scholen in de regio.

Nieuwe elementen

De Rotterdamse haven was ook nog op andere manieren te zien en horen. Zo bestierden de studenten van onderwijspartner Hogeschool Inholland een heel weekend een eigen ‘haven-radiozender’ met Port Stories Live. Vanuit de prachtige Maasfoyer in het Nieuwe Luxor met uitzicht over de Erasmusbrug, konden luisteraars op de website en in de ether meeluisteren en –kijken met diverse havenreportages, interviews en livemuziek.

In de stad kregen voorbijgangers en bezoekers bij het Maritiem Museum Rotterdam een blik in de geschiedenis van 42 edities van de Wereldhavendagen. Op de gevels van het museum hangt namelijk de foto-expo ‘IN BEELD’, met talloze prachtige foto’s van het evenement door de jaren heen. De expositie viel zo in de smaak bij bezoekers, dat het Maritiem Museum Rotterdam heeft besloten deze te verlengen. ‘IN BEELD’ is nog tot eind september te zien.

“We zijn ontzettend blij dat we in dit bijzondere jaar de haven alsnog op zo veel manieren in het zonnetje hebben kunnen zetten,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen. “Samen met onze partners hebben we als team gekeken naar wat wel mogelijk was en daar zijn veel mooie, creatieve ideeën uit voortgekomen. We zijn trots op de initiatieven die we hebben kunnen realiseren en we hopen een aantal in de toekomst in het reguliere programma te kunnen inbedden.”