Ralph Tuijn gaat voor nieuw roei-expeditie en record!

TriFinance Clash zondag 23 augustus van start in IJmuiden.
Met al vele wereldrecords op zijn naam gaat professioneel avonturier Ralph Tuijn op zoek naar het volgende record tijdens de TriFinance Clash; een race tussen twee roeiboten die in recordtijd van IJmuiden naar Lowestoft heen- en terugroeien. Met deze uitdaging wordt een aanval gedaan op twee records:

·         De eerste race waarbij de Noordzee overgeroeid wordt in raceverband
·         De eerste dubbele roeioversteek waarbij de Noordzee achtereenvolgend heen en terug wordt overgeroeid.

Deze race van ongekend niveau zal van start gaan op 23 augustus vanuit de Marina Seaport in IJmuiden. De totale afstand die wordt afgelegd, is 384 kilometer. Het doel is om deze afstand binnen acht dagen af te leggen, de weersomstandigheden spelen hierbij een grote rol. Om het te halen zal er non-stop worden geroeid. De in totaal zes roeiers zijn echter niet de minsten. Aan boord zijn o.a. de zeer ervaren roeier Mike Tuijn, oceaanzeiler Florian Dirkse (ook bekend van de Avro serie Zee, Zout en Zeilen), en Nederlands recordhouder 24-uurs zwemmen Daan Glorie.

Goede doelen
Avontuur zit Tuijn in het bloed. Altijd op zoek naar de volgende uitdaging, altijd klaar om het maximale uit zichzelf te halen. “Een extreme MeInc®’er”, zoals hoofdsponsor TriFinance zegt. Meestal alleen onderweg, maar altijd ondersteund door een baseccamp. Ralph ondersteund graag goede doelen met zijn aansprekende activiteiten, zoals ook nu weer met speciale aandacht voor de Lucille Werner Foundation. TriFinance Clash Roeier Florian Dirkse werkt voor deze stichting. Een plus een voor Tuijn. Hij zelf invalideerde op 17-jarige leeftijd zijn linkerarm voor een kwart door een val in een put, maar ging tegen alle verwachtingen in toch weer expedities ondernemen.

TriFinance, huisavonturier Ralph Tuijn en de Lucille Werner Foundation zijn ogenschijnlijk geen logische combinatie. Maar als je weet dat TriFinance staat voor: “Furthering People for Better Performance” komt het al meer bij elkaar.  TriFinance wilt mensen vooruit helpen, mensen die het heft in eigen hand nemen, gemotiveerd zijn en doorzetten. Dit zijn persoonseigenschappen waar de Lucille Werner Foundation ook op inspeelt en via deze weg de maatschappij positief aan het denken probeert te zetten over personen met een handicap. Ze roepen daarnaast hun doelgroep zelf op om tot actie te komen. Want Lucille weet als geen ander dat je veel kan bereiken met een lichamelijke handicap.

Ralph Tuijn
Beroepsavonturier Ralph Tuijn roeide ruim 25.000 kilometer over de Atlantische- en Grote Oceaan en fietste bijna 100.000 kilometer rond de wereld door meer dan 60 landen. Hij deed diverse arctische expedities waarbij hij temperaturen van -50 graden Celsius trotseerde en beklom bergen op vijf verschillende continenten. Met zijn expedities haalde hij bij elkaar zo’n 2 miljoen euro op voor goede doelen. Hij leed schipbreuk, is aangevaren door olietankers, werd aangevallen door haaien, brak tanden, vingers en tenen en overwon stormen met golven van 10 meter. De TriFinance Clash is het recentste avontuur van Tuijn, welke u kunt volgen via de website van TriFinance en zijn facebookpagina Ralph Tuijn Adventurer.

TriFinance
TriFinance combineert consultancy, project implementatie en ondersteuning door finance professionals. Met deze unieke combinatie van diensten helpen we CFO’s in Nederland, België en Duitsland die op zoek zijn naar oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen in hun organisatie. Bij TriFinance werken MeInc® professionals, ondernemende self propelling financials die elke dag het beste uit zichzelf willen halen, zichzelf uitdagen en zien als een merk. Onze consultants worden steeds bijgestaan door een BaseCamp net als onze huisavonturier Ralph Tuijn.