Record Maritieme Gastlessen gebroken

De recordpoging ‘maritieme gastlessen’ is ruimschoots in haar doelstelling geslaagd. In één week werden er maar liefst 314 verzorgd, zo maakte Jeannette Baljeu, wethouder Haven, Verkeer en Regionale economie van de gemeente Rotterdam zojuist bekend. De organisator van de Maritime Week, Nederland Maritiem Nederland, is dan ook uitermate tevreden met het resultaat.

MaritiemeGastlessenRecord

Foto Wethouder Baljeu van Rotterdam maakt bekend dat het record Maritieme Gastlessen verbroken is. Foto: Van der Kloet Fotografie.

“De maritieme sector staat bol van innovaties, gezonde handelsgeest en duurzaamheid. Het is een geweldige sector om in te werken”, aldus Arie Kraaijeveld, voorzitter van Nederland Maritiem Land. “Het is geweldig te zien dat zo veel collega’s uit de sector deze week tijd vrij hebben gemaakt om de honderden gastlessen te geven en zodoende die boodschap enthousiast te verspreiden.”

Het resultaat van de recordpoging werd bekendgemaakt op de laatste dag van de internationale maritieme beurs Europort in Ahoy. Daar vond ook de laatste gastles plaats, die door het TU Delft Solar Boat Team werd gegeven. Het oude record stond op 202 gastlessen en dateert van de Maritime Week van vorig jaar.

De recordpoging was een onderdeel van de Maritime Week 2013, die morgen wordt afgesloten met open dagen bij Damen Shipyards in Gorinchem, Damen Schelde Naval Shipbuilding in Rithem en megajachtbouwer Amels in Vlissingen.

Over de Maritime Week 2013
Onder het motto ‘Samen welvarend’ wordt door de Stichting Nederland Maritiem Land van 31 oktober tot en met 9 november 2013 de maritieme sector in de schijnwerpers gezet. Tijdens de derde editie van de Maritime Week wordt de aandacht op het innovatieve karakter, de gezonde handelsgeest en de duurzame focus van de sector gevestigd. Keppel Verolme is Silver Partner van de Maritime Week 2013 en Scheepsbouw Nederland levert ondersteuning bij de organisatie ervan.

Over Nederland Maritiem Land

Stichting Nederland Maritiem Land is de overkoepelende belangenorganisatie van de maritieme sector: binnenvaart, havens, marine, maritieme dienstverlening, maritieme kennisinstituten, maritieme toeleveranciers, offshore, scheepsbouw, visserij, waterbouw, watersport en zeescheepvaart.

De sector realiseerde in 2011 een totale toegevoegde waarde van 13,8 miljard euro. Dit is 2,6 procent van het BNP. De sector was goed voor 181.000 banen (2,2 procent van de Nederlandse werkgelegenheid) en een instroom van meer dan 2.000 arbeidskrachten. Er zijn ruim 12.000 bedrijven en ondernemingen maritiem actief.

Meer… www.maritiemland.nl,  www.maritimeweek.nl