Redders van boven

KNRM NH1816

Luchtfotografie van de KNRM in actie.
Van 30 maart tot en met 2 november 2014 zal er wederom een prachtige tentoonstelling te zien zijn in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. De tentoonstelling heet ‘Redders van boven, luchtfotografie van de KNRM in actie’ en betreft een foto expositie van het werk van maritiem luchtfotograaf Herman IJsseling. De tentoonstelling bevindt zich op de derde etage van het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Al bijna dertig jaar is Herman IJsseling met zijn bedrijf Flying Focus dé specialist op het gebied van maritieme luchtfotografie, van diverse nautische onderwerpen. Ook maakt hij geregeld foto’s van reddingboten en stelt zijn werk vrijwillig en kosteloos ter beschikking aan de KNRM voor promotionele doeleinden.

De heer IJsseling beschikt over vier eigen vliegtuigen die speciaal zijn uitgerust voor vluchten boven het water, waarmee hij jaarlijks meer dan 250 fotovluchten uitvoert, van de Oostzee tot de Atlantische Oceaan.

De 1300 vrijwilligers van de KNRM staan 24 uur per dag, zeven dagen per week klaar om mensen in nood te helpen, ongeachte hoge golven, storm, vorst en gevaarlijk weer. Met een vloot van 75 reddingboten wordt jaarlijks ongeveer 2.000 keer uitgerukt voor noodmeldingen. De KNRM is een zelfstandig opererende, ongesubsidieerde, organisatie die kosteloos mensen redt op zee en open water.

Herman IJsseling ondersteunt het goede werk van de KNRM van harte en stelt daarom ook zijn werk ter beschikking aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, zodat de bezoekers een inkijkje krijgen in de vaak spannende reddingacties van de KNRM.

U bent van harte welkom om de expositie te komen bekijken. Het museum is vanaf 30 maart tot en met 2 november 2014 dagelijks geopend van 10.00u tot 17.00u. Let op: de ingang is tijdelijk verhuisd in verband met de bouw van de schouwburg naar de andere zijde van het pand, aan de waterkant, waar ook de historische reddingboten liggen.

Donateurs en vrijwilligers van de KNRM hebben op vertoon van hun KNRM-pas altijd gratis toegang tot het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.