Reddingsbrigade en ‘De kleine kapitein’ werken samen

De theatervoorstelling ‘De kleine kapitein’ van producent Van Engelenburg Theaterproducties is voor Reddingsbrigade Nederland aanleiding om het publiek te informeren over de veiligheid op en rond het water.  Afgelopen zomer schoot de Reddingsbrigade ruim 8.000 keer te hulp op en om het water. Het behalen van de zwemdiploma’s A, B en C  blijkt de afgelopen jaren steeds minder vanzelfsprekend en in combinatie met onbekendheid met zwemmen in open water en de gevaren van de zee, gebeuren er helaas steeds meer ernstige ongelukken rond het water.

De landelijke tournee van de jeugdtheatervoorstelling ‘De kleine kapitein’,  met daarin onder meer Arjan Smit (vaste bewoner van Sesamstraat ) is daarom een goede aanleiding om de jeugd via scholen en theaterbezoek voor te lichten over  de gevaren rondom het water.  “Door middel van scenes uit de voorstelling kunnen we tips geven hoe kinderen leuk en veilig rond het water kunnen sporten en spelen” aldus Raymond van Mourik  van Reddingsbrigade Nederland. “Daarbij is ‘De kleine kapitein’ een fantastisch jeugdboek, dus we vinden het erg leuk om samen te werken met een campagne rondom deze voorstelling”.

De kleine kapitein is een jeugdvoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar gebaseerd op het  gelijknamige boek van Paul Biegel.  De voorstelling  speelt van 3 oktober t/m 29 november in theaters en scholen door heel Nederland. Scholen kunnen een gratis lespakket krijgen en kunnen de vrijwilligers van de Reddingsbrigade uitnodigen om in de klas te vertellen over de veiligheid in, op en rond het water.  Daarnaast krijgt de jeugd de mogelijkheid om op vertoon van hun ticket voor de voorstelling  ‘De kleine kapitein’ via een proefles nader kennis te maken met het zwemmend redden bij een Reddingsbrigade in de buurt.

Meer… www.mijnkleinekapitein.nl of www.reddingsbrigade.nl