Resultaat Vopak valt tegen

Rotterdam – Het bedrijfsresultaat van Vopak is in het eerste kwartaal van dit jaar met 30 procent gedaald van 54,7 miljoen euro tot 38,4 miljoen euro in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.


Volgens Vopak heeft de daling van de Amerikaanse dollar en de Singapore dollar ten opzichte van de euro het resultaat ernstig benadeeld. Ook leidde een ongewoon strenge winter in de Oostzee tot een verminderde doorzet op de terminals in Tallinn, Estland en in Rotterdam.


Het werk op de olieterminals bleef achter door de zeer hoge olieprijzen. Verder hebben twee incidenten op terminals in Rotterdam, in januari in de Botlek en in maart in Europoort, geleid tot verlies van inkomsten. Vopak verwacht na dit tegenvallend eerste kwartaal weer herstel gedurende de rest van het jaar. De kans dat de opgelopen achterstand ten opzichte van 2002 nog volledig wordt ingelopen, is volgens de onderneming klein.


De vorig jaar ingezette vermindering van de schulden naar een bedrag van maximaal zevenhonderd miljoen euro per jaar loopt volgens plan. in maart was de netto schuldpositie 692,7 miljoen euro.

Bron: Nieuwsblad Transport – Port of Rotterdam, 25-04-2003;