Ron Davio van AYOP ontvangt Amsterdamse Havenpenning

Ron Davio, voorzitter van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) is onderscheiden met de Amsterdamse Havenpenning tijdens het Havengildedinr op 30 november 2018 in het Hotel Okura. Er zijn drie woorden in de medaille gegraveerd: regioman, mobiliserend en doorzetter.

Udo Kock, Ron Davio met Amsterdamse Havenpenning en Annemarie Manger, director Engineering bij Tata Steel. Foto, Amports
Udo Kock, Ron Davio met Amsterdamse Havenpenning en Annemarie Manger, director Engineering bij Tata Steel. Foto, Amports

Ron nam de Havenpenning in ontvangst uit handen van de Amsterdamse havenwethouder Udo Kock voor zijn jarenlange inzet voor de Vereniging Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) en zijn inzet voor de havens in het Noordzeekanaalgebied.

Een prestigieuze onderscheiding, die jaarlijks als blijk van erkenning wordt uitgereikt aan een ondernemer of bestuurder die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de havenregio.

“Ron Davio, als voorzitter van AYOP, helpt meer dan 75 leden, bedrijven en overheidsinstanties met elkaar te verbinden en promoot de havenregio Amsterdam-IJmuiden als een belangrijk knooppunt voor offshore olie en gas en offshore wind”, aldus Kock tijdens de ceremonie. “Daarmee draagt ​​hij bij aan de vorm en inhoud die de energietransitie de komende jaren in onze regio.”

Ron Davio is ook een van de spirituele vaders van het idee om de haven van Averijhaven om te vormen tot een energiehaven gericht op windenergie. De Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora Van Nieuwenhuizen heeft gezegd dat zij er vertrouwen in heeft dat de betrokken partijen een positieve beslissing zullen nemen voor de ontwikkeling van de ‘Energyhaven’ in de nabije toekomst.

Havenwethouder Udo Kock over Ron Davio

“De ontvanger van de havenmedaille van vanavond is een echte Amsterdammer, iemand die zijn hele leven heeft bijgedragen aan de havens van Amsterdam en IJmuiden. In de jaren heeft hij de havens echt goed gedaan. Hij werkte in de scheepsbouw en was betrokken bij de wederopleving van scheepswerven in Amsterdam-Noord. Hij heeft een uitstekende reputatie in onze havens en een schat aan ervaring in de offshore-wereld.”

“Hij heeft bruggen, staalconstructies en reusachtige topsides gebouwd voor offshoreplatforms. Hij speelde ook een rol bij het leveren van grote, belangrijke componenten die cruciaal zijn voor het productieproces bij Hoogovens of Tata Steel. Ron heeft veel verschillende posities in de offshore wereld bezet en is nu betrokken bij de resultaten van het ‘klimaattafel’-initiatief.”

“Voortbouwend op deze achtergrond is Ron al decennia lang een enthousiast en betrokken lid en voorzitter van de Amsterdamse IJmuiden Offshore Ports Association, die de belangen behartigt van offshore bedrijven in het Noordzeekanaalgebied.”

“En in zijn rol als commissaris van de haven van IJmuiden houdt hij toezicht op de ontwikkelingen bij de ingang van het Noordzeekanaal.”