Rondvaart op een historische reddingboot tijdens de Clipper races

  • binnenland

Prins Hendrik vaartocht

Heeft u zeebenen en altijd al eens de Clipper races willen beleven vanaf het water? Dat is nu mogelijk! Op zaterdag 5 juli, en donderdag 10 juli kunt u nu van heel dichtbij ervaren wat de Clipper races precies zijn. Met een historische reddingboot van het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers maakt u gedurende een dagdeel een rondvaart over het Marsdiep waar u bij de start of finish van de zeilwedstrijd op 5 juli aanwezig kunt zijn. Een andere mogelijkheid is om op 10 juli u vanaf het Marsdiep de vertrekkende Clippers uit Den Helder uit te zwaaien.

Op zaterdagochtend rond 8.45u vertrekken er vanaf het Nationaal Reddingmuseum drie historische reddingschepen via de sluizen naar de start op het Marsdiep met bezoekers. Na het startschot en het uitzwaaien vaart men rustig weer terug naar het museum alwaar u een lunchpakket aangeboden krijgt. Dit kunt u met mooi weer heerlijk buiten bij het museum aan het water nuttigen, of anders in het museum. Uw complementeert u arrangement met een bezoek aan het prachtige Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, pasgeleden bekroond tot één van de allerleukste musea voor kinderen.
Wilt u liever de spanning van de finish op 5 juli bijwonen? Dit kan ook! Hiervoor vertrekt u om 14.00u vanaf het Nationaal Reddingmuseum met een van de drie historische reddingboten en ligt u op tijd op de finishlijn om te zien welke Clipper de zeilwedstrijd die dag wint! Eenmaal weer terug aangekomen bij het museum staat er een verzorgde borrel voor u klaar, en kunt u het museum tot 19.00u bezichtigen dat speciaal voor de gelegenheid langer geopend blijft.

Beide arrangementen op 5 juli voor zowel de ochtend als de middag bevatten een prachtige rondvaart, een bezoek aan het schitterende museum Dorus Rijkers en, afhankelijk of u voor de ochtend of voor de middag kiest ook een verzorgde lunch of borrel. De kosten zijn voor zowel het ochtend als middagprogramma gelijk: €55,- voor volwassenen, €45,- voor kinderen van 0 t/m 17 jaar.

Op 10 juli kunt u ook de Clippers uitzwaaien bij hun vertrek uit Den Helder, onderweg naar de nieuwe etappe. U doet dit vanaf een historische reddingboot die rond vaart op het Marsdiep. Hiertoe vertrekt u waarschijnlijk(afhankelijk van de precieze vertrektijd van alle Clippers) om 10.00u vanaf het Nationaal Reddingmuseum. Na de rondvaart heeft u bij terugkomst de gelegenheid het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers te bezichtigen. De kosten voor dit arrangement zijn €45,- per volwassene, en €35,- voor kinderen van 0 t/m 17 jaar.
Voor alle tochten geldt dat de weersomstandigheden ons kunnen doen laten besluiten een tocht op het laatste moment te annuleren. Uiteraard krijgt u dan uw geld terug. Er is een maximaal aantal bezoekers die mee kunnen, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Aanmelden kan via [email protected]. Voor inlichtingen kunt u tijdens kantoortijden bellen met 0223-618320.

Meer… Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Related news

List of related news articles