Rotterdam Port Fund investeert in Fleet Cleaner

Investeerder Rotterdam Port Fund heeft een belang genomen in Fleet Cleaner, een in Delft gevestigd bedrijf dat met behulp van zelf ontwikkelde robots de huid van zeeschepen ontdoet van aangegroeide algen en ander vuil. Met de deelname in Fleet Cleaner ondersteunt Rotterdam Port Fund verdere groei en internationale uitrol.

Robot van Fleetcleaner in actie. Foto, Fleetcleaner.

De schoonmaak van de scheepshuid kan worden uitgevoerd tijdens het lossen en laden in een haven, waardoor er geen tijdverlies is. Een ‘schone’ scheepshuid vermindert de weerstand tijdens het varen en heeft daardoor een gunstig effect op brandstofverbruik en emissies. De door Fleet Cleaner ontwikkelde robot hecht zich met behulp van magneten aan de scheepshuid en verwijdert met hogedruk waterstralen de aangegroeide algen en ander vuil onder en boven de waterlijn.

De verwijderde aangroei wordt meteen opgezogen en verzameld voor verdere milieuvriendelijke verwerking. Fleet Cleaner is in 2018 in Nederland onderscheiden met de Maritime Innovation Award. Voor het Rotterdam Port Fund past Fleet Cleaner in het investeringsprofiel.

Directeur Alex Noordstrand van Fleet Cleaner is blij over de deelname van het Rotterdam Port Fund in Fleet Cleaner. “Door de deelname van het Rotterdam Port Fund zijn wij in staat om wereldwijd onze reinigingsdienst uit te rollen en ook de capaciteit in onze thuishaven Rotterdam uit te breiden zodat wij nog beter onze bestaande klanten kunnen bedienen.”