Ruim 100 historische schepen aan de Loskade

Donderdag 25 tot en met zondag 28 juli vormen Middelburg en Vlissingen het decor voor ruim 100 historische bedrijfsvaartuigen. Deze monumentale schepen komen vanuit heel Nederland om in Zeeland hun jaarlijkse reuenie te houden.

Een geweldige verscheidenheid varend erfgoed, van zalmschouwen en westlanders tot tjalken en luxe motoren. Donderdag en vrijdag vinden er diverse activiteiten plaats op en rondom de Loskade in Middelburg. De schepen zullen zaterdag gezamenlijk, in een vlootschouw, naar Vlissingen varen waarbij er schepen worden gejaagd door Zeeuwse trekpaarden. Zaterdag en zondag liggen alle schepen in de Dokhaven en vinden er activiteiten plaats in en rondom de machinefabriek.

Middelburg
Donderdagavond worden de schepen ontvangen in Middelburg middels kanonsalvo’s bij het havenmeesterkantoor van De Arne, aan de Rouaansekaai. Aansluitend is er een muziekprogramma. Vrijdag is er een uitgebreid programma op de Loskade met kinderspelen, een nautische markt, rondvaarten en shantykoren. De avond word afgesloten met muziek.

Vlissingen
Zaterdag tijdens de vlootschouw kan het publiek langs het kanaal naar Vlissingen genieten van een spectaculaire vlootschouw waarbij ter hoogte van het Rijkswaterstaatgebouw in Middelburg en de Dokhaven in Vlissingen speakers de schepen zullen beschrijven en iets van hun geschiedenis zullen prijsgeven.

Zaterdagmiddag komen de schepen aan in de Dokhaven bij de Machinefabriek in Vlissingen. Hier is een kidsplace en horecaplein ingericht en vinden er heel de dag optredens plaats. Zaterdagavond vindt het (gratis) Celtic Music Festival plaats in de Machinefabriek in Vlissingen met Ierse muziek-
en dansoptredens. Zondag zijn er de gehele dag activiteiten op het terrein van de Machinefabriek zoals optredens, een kidsplace en een nautische markt.

Het volledige programma staat op www.tussen-zee-land.nl