S5 North Europe verwerft Jardine Shipping Services

S5 North Europe kondigt vandaag aan dat zij een overeenkomst heeft bereikt rond de overname van 100% van de aandelen van Jardine Shipping Services van Jardine Pacific, lid van de Jardine Matheson Group. Het is een belangrijke mijlpaal in de strategie van S5 om marktleider in de ship services industrie te worden.

Jardine Shipping Services is marktleider in scheepsagentschappen in de Aziatisch-Pacifische regio. Het biedt een breed spectrum aan port agency en liner agency services en bedient zo’n 200 grote havens in Azië vanuit 52 vestigingen. Zowel S5 North Europe en Jardine Shipping Services zijn aandeelhouders van S5 Agency World, het snelst groeiende netwerk van havenagentschappen ter wereld en biedt haar klanten een breed scala aan diensten met een zeer hoog serviceniveau. In totaal S5 heeft meer dan 300 havenkantoren.

Industrie-leiderschap
S5 North Europe CEO en eigenaar Karel Peters: “De geschiedenis van ons bedrijf voert terug tot 1772 en Jardines Shipping Services is al meer dan 100 jaar oud. Samen zullen deze twee bedrijven met een rijke geschiedenis in de industrie de toekomst gaan vormgeven. Door het samenbrengen van onze business creëren we een marktleider in de voor de scheepvaart twee belangrijkste markten ter wereld: Noord-Europa en Azië.”

“Dit is een mijlpaal op onze weg om de wereldmarktleider in shipping services te worden. Onze klanten zullen door onze investeringen in de beste systemen en de beste mensen profiteren van de schaalvoordelen die deze opleveren. Met meer eigen kantoren in onze twee regio’s dan wie dan ook, zijn we uitstekend gepositioneerd om echt waarde toe te voegen.”

De transactie zal naar verwachting in de zomer van 2015 zijn afgerond.

Lees meer…S5 North Europe