Samenwerking Imtech Marine en Orlaco voor zichtoplossingen

  • binnenland

Innovatief schip voor Combi International opgeleverd

Imtech Marine werkt via dochterbedrijf Radio Holland al jaren intensief samen met Orlaco Specialised Camera Solutions voor zichtoplossingen. Onlangs leverde Imtech een project op aan Combi International voor het innovatieve binnenvaartschip ‘Adriana Maria’. Het gaat om een groen schip dat voor de toekomst is klaargemaakt om op LNG te varen en voorzien is van moderne Orlaco camera’s. Deze camerasystemen zijn toepasbaar voor alle segmenten, van de jachtenmarkt tot deepsea en offshore.

Het schip van Combi International, genaamd de Adriana Maria, heeft vele noviteiten aan boord. Reden voor RTL7 om er aandacht aan te besteden in het programma ‘Wereld van de Binnenvaart’. Het schip is daar te zien van casco tot oplevering met compleet interieur. Het schip van 135 meter vaart nu op diesel, maar is voor de toekomst klaar om op liquid natural gas (LNG) te varen. Met de nieuwe Falcon-line motorpanelen geleverd door Imtech zijn alle belangrijke scheepsgegevens te monitoren. Daarnaast heeft het schip twee Orlaco zoomcamera’s aan bakboord- en stuurboordzijde en twee vaste camera’s in de gangboorden die naar het achterschip zijn gericht. Op het voorschip bevindt zich een camera die 360º beweegbaar is. Blinde hoeken zijn verleden tijd en de camera’s zorgen ook bij vracht voor optimaal zicht.

Grotere veiligheid
Algemeen directeur Combi International Jan Buijks: ‘We werkten voor het navigatiepakket wederom samen met Radio Holland. De samenwerking en kwaliteit zijn goed en het is prettig dat ook service op de camera’s kan plaatsvinden, waar in Europa de schepen ook zijn. We varen voornamelijk bulkgoed voor Amer Shipping BV. De Orlaco camera’s verbeteren de veiligheid van bemanning en vracht. Met behulp van de camera’s kun je precies zien wat langs de gangborden gebeurt en het helpt de schipper bij het manoeuvreren. De beelden zijn zo echt dat het net lijkt of je zelf aan dek loopt.’

Samen met Orlaco verruimt Imtech Marine de blik van vele kapiteins en stuurlieden. Ook dragen de camera’s bij aan de veiligheid op het water en de beheersbaarheid van het schip. Dat geldt voor binnenvaart, maar ook voor schepen in andere marktsegmenten. Orlaco heeft zoomcamera’s, standaardcamera’s met een groothoeklens en camera’s met diverse openingshoeken. Ze hebben een roestvrijstalen behuizing, zijn compact en bieden ook bij weinig daglicht een goed, realtime beeld (0,1 lux).

Behalve voor het navigeren zijn Orlaco camera’s ook toepasbaar als surveillance camera’s en in machinekamers. De weergave van de camera’s is te zien op TFT schermen in de lessenaar in de stuurhut. Via Radio Holland Netherlands levert en installeert Imtech Marine de camera’s aan boord en zorgt ook voor service en onderhoud.

Meer… Imtech Marine

Related news

List of related news articles