SBM Offshore reageert op corruptieberichten

SBM Offshore N.V. heeft donderdag 17 december gereageerd op het nieuws dat bestuurders van het bedrijf mogelijk vervolgd kunnen worden in Brazilië in verband met een corruptieschandaal. SBM Offshore N.V. probeert opheldering te krijgen bij betrokken autoriteiten.

CEO Bruno Chaba en lid van de Raad van Commissarissen Sietze Hepkema van SBM Offshore N.V. zouden volgens nieuwsberichten op een lijst voorkomen met (voormalige) Petrobas bestuurders, voormalige handelsagenten en (voormalige) SBM Offshore managers die mogelijk vervolgd kunnen worden in Brazilië in verband met een corruptieschandaal. Op basis van de verkregen informatie is het bedrijf van mening dat de beschuldigingen met betrekking tot de omkoping bij het Braziliaanse staatsconcern Petrobas ongegrond zijn.

SBM zegt sinds 17 maart 2015 in overleg te zijn met de betrokken Braziliaanse autoriteiten over een potentiele wederzijdse aanvaardbare oplossing en over het bekendmaken van informatie door SBM Offshore wat relevant kan zijn voor het onderzoek. Deze gesprekken zijn nog steeds gaande.

Meer… SBM Offshore