Seminar ‘Financiering van groene technologie aan boord’

Platform Schone Scheepvaart organiseert woensdagmiddag 9 december een seminar over de financiering van groene technologie aan boord van zeeschepen. Tijdens dit seminar wordt ingegaan op de mogelijkheden en vraagstukken rondom dit onderwerp.

Seminar
In het eerste deel van het seminar wordt een inzicht gegeven op verschillende mogelijkheden van financiering. Aan bod komt onder meer de pilot voor een kredietgarantie instrument. Na de pauze belichten we een aantal ‘best practices’; Voorbeelden van groene projecten die gerealiseerd zijn door een bijzonder financieringsconstruct. Het seminar wordt afgesloten met een vragenronde en discussie onder leiding van dagvoorzitter Jan Raes, adviseur duurzaamheid bij ABN AMRO. Na afloop van het seminar is er gelegenheid na te praten en te netwerken tijdens een borrel.

Sprekers zijn Wouter Pietersma (Senior beleidsmedewerker Afdelingen Zeehaven en Zeevaart bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu), Rianne de Vries (Consultant Transport bij PNO Consultants) Dirk Jan van Swaay, (Directeur energietransitie en publiek-private partners bij ING Bank), Khalid Tachi (Directeur bij het Expertise en Innovatiecentrum voor de Binnenvaart),   Marnix Krikke, (Innovation Director bij Netherlands Maritime Technology en James Mitchell (Senior Associate – Shipping Efficiency Carbon War Room),

Programma en aanmelden
Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden.

Meer… Netherlands Maritime Technology