Simulatorpark Nautisch College in gebruik genomen

Op donderdag 5 november is het geheel vernieuwde simulatorpark officieel in gebruik genomen. Commandant Zeestrijdkrachten Rob Verkerk nam door middel van een ‘Challenge’ de honneurs waar. Dat gebeurde in aanwezigheid van een select aantal genodigden uit de maritieme sector, medewerkers en leerlingen van het Nautisch College.

Gediplomeerd roerganger
De Challenge van de generaal bestond uit het met een groot koopvaardijschip de haven van Den Helder/New York uitvaren. Plaats van handeling was de nieuwe Full Mission Bridge Simulator van het Nautisch College. Mede dankzij de deskundige instructie en coaching van de leerlingen, bracht de generaal het er goed vanaf en mocht hij na afloop uit handen van leerlinge Romae Keen zijn ‘officiële’ certificaat als Roerganger in ontvangst nemen.

Kraamkamer voor toekomstig maritiem personeel
Bestuursvoorzitter Aad de Wit van het ROC Kop van Noord-Holland: “Het Nautisch College is een kraamkamer. Niet alleen voor toekomstige medewerkers van de Koninklijke Marine, maar ook voor vele andere bedrijven in de maritieme sector. Met deze hoogwaardige faciliteiten blijven we voor zowel onze leerlingen als voor de gehele maritieme bedrijfstak aantrekkelijk.”

Generaal Verkerk beschreef zijn bezoek aan het Nautisch College als motiverend: “Er is een mooie symbiose met de opleidingen van de Koninklijke Marine. Om ook in de toekomst verzekerd te zijn van voldoende gekwalificeerd personeel, is blijvende samenwerking noodzakelijk.

Ultramoderne faciliteiten
Het Nautisch College, onderdeel van het ROC Kop van Noord-Holland, verzorgt maritieme beroepsopleidingen. Op het Nautisch College is in 2015 geïnvesteerd in nieuwe scheeps- en machinekamersimulatoren. Ultramoderne faciliteiten waarmee het maritieme beroepsonderwijs nóg beter kan worden vormgegeven. Het Nautisch College ontving het afgelopen jaar het keurmerk ‘Topopleiding 2015’ en kent een sterk groeiend aantal leerlingen.