Spido viert 100-jarig bestaan met doop nieuw schip

Op woensdag 4 september krijgt het 100-jarig bestaan van Spido een feestelijk hoogtepunt met de doop van haar zesde schip, aan de kade van het Willemsplein. Het nieuwe, luxe passagiersschip van de Rotterdamse rederij gaat zich vooral richten op de evenementenmarkt en biedt plaats aan maximaal 250 mensen, inclusief een luxe vip room voor zo’n 25 bezoekers. Er zijn innoverende technologieën aan boord met extra aandacht voor milieu en duurzaamheid.

Het zesde luxe en innovatieve vaartuig van Spido is van alle luxe voorzien en heeft teakhouten dekken, comfortabele loungebanken, speciale sfeerverlichting voor ’s avonds, de beste beeld- en geluidsapparatuur en optimale mogelijkheden voor catering en horeca. Bij de bouw van het schip is ook gedacht aan milieu en duurzaamheid.Er zijn zonnepanelen aangebracht, alle verlichting is met LED lampen en de restwarmte wordt van de motoren gebruikt voor warm water aan boord.

Cor D. Rover werkte samen met Shipyard De Hoop en Spido om dit schip te ontwikkelen, gebaseerd op de herkenbare en vertrouwde Spido-look.

“Dit schip én het Predicaat Koninklijk is de kroon op het werk”

Directeur-eigenaar Leo Blok: “Ons nieuwe schip zal worden gedoopt door mijn kleindochter Femme van de Pols, die ook de naam bekend zal maken. Dit schip én het Predicaat Koninklijk is de kroon op het werk dat we de afgelopen honderd jaar hebben verricht. Door nieuwe investeringen en erkenning van onze koning, commissaris van de koning en burgemeester is Spido klaar voor de toekomst.”

Met oog voor de bijzondere geschiedenis van de Rotterdamse rederij kijkt Spido ook graag vooruit. Om haar toekomst te waarborgen en in te spelen op het aantrekkende toerisme, heeft Spido de afgelopen zeven jaar flink geïnvesteerd in haar vloot en pontons. Alle schepen hebben nieuwe motoren en generatoren gekregen en er is ruime aandacht besteed aan milieu en duurzaamheid. Ook is het tapijt in de salon van één van de schepen gemaakt van gerecycled plastic afkomstig uit zee.

100 jaar Spido

Dit jaar kreeg de rederij het Predicaat Koninklijk uit handen van de Commissaris van de Koning, de heer J. Smit . Deze bijzondere onderscheiding symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de koning naar de ontvanger. Eén van de voorwaarden is dat de ontvanger ten minste honderd jaar bestaat.

Ter gelegenheid van haar honderdste verjaardag heeft Spido een boek uitgebracht. Ook is tot en met september 2020 een expositie rond de rederij te zien in het Maritiem Museum.