Steeler Panorama FF46 ‘European Powerboat of 2015’

  • buitenland

Fries succes tijdens de Düsseldorf Bootshow, waar een internationale vakjury de door Vripack ontworpen Steeler Panorama FlatFloor 46 uitgeroepen heeft tot ‘European Powerboat of 2015’. Een prestigieuze overwinning die temeer aangeeft dat de bijzondere aanpak van de Snekerers om tot innovatie te komen langzaam wordt gewaardeerd.

De Steeler Panorama FF46 is ontworpen met een vooruitstrevend geheel gelijkvloers concept waarbij de beschikbare leefruimte aan boord wordt verdubbeld. Het concept heeft verder een geheel nieuw ontwikkeld onderwaterschip, wat resulteert in een opvallend laag brandstofverbruik en ongekend laag geluidsniveau.

“Eigenlijk lijkt het in niets op een boot en is het tegelijk de meest logische boot ooit”, volgens de creatieve Vripack directeuren Bart Bouwhuis en Marnix Hoekstra. “De juryleden melde ons dat ze er nog nooit zo snel uit waren geweest om de beste boot van Europa te kiezen. Unaniem roemde ze de perfecte aansluiting van het schip bij de behoefte van de toekomstige generatie booteigenaren zoals DJ’s, en IT-ers. Dat was eigenlijk het grootste compliment dat we konden krijgen, want het is het bewijs dat ons unieke trendonderzoek werkt. Een kippenvel momentje.”

Om zelf achter de nieuwst wereldwijde trends en ontwikkelingen te komen heeft Vripack haar eigen trendplatform opgericht genaamd VriThink, vrij vertaald: vrij denken. Vripack’s eigen trendteam van 7 personen onderzoekt dagelijks de nieuwste trends, bezoekt wereldsteden en is zo in contact met internationale jongeren, die onze toekomst bepalen. Middels een geavanceerde database analyseren zij hoe deze trends toegepast kunnen worden in de toekomstige jacht- en scheepsbouwindustrie. “Wij kunnen voorspellen wat de kleur van de 2016 wordt.” Eerder werd met VriThink de nieuwe veerboot naar Texel ontworpen door de Snekers, die in 2016 in vaart komt.

Vripack is trots op hun baanbrekend ontwerp en beschouwd de prijs als een bevestiging dat de markt klaar is voor permanente vernieuwing in de jachtbouwindustrie. “Wij worden door onze welvarende klanten dagelijks uitgedaagd om revolutionair te denken. Recentelijk nog door een klant uit Silicon Valley, die ons inspireerde om van VriThink een volledig open kennisplatform te maken en het onderzoek op te gaan pakken samen met studenten en andere vooruitstrevende denkers. Dat gaat vanaf 2015 zeker gebeuren, want de kansen voor onze industrie zijn gigantisch maar de innovatiekracht is vrij zwak. Middels een open platform kunnen we samen nu nog ondenkbare vooruitgang boeken.”

Meer… Vripack 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten