Symposium Zeescheepvaart heeft toekomst

Ter gelegenheid van haar 10 jarig jubileum organiseert De Vereenigde Compagnie Scheepsinvestering bv op 23 oktober as. een uniek symposium onder de naam: Zeescheepvaart heeft toekomst.

Vrachtvervoer per zeeschip is onmisbaar in de totale vervoersketen. De hoeveelheid vracht die jaarlijks door schepen wordt vervoerd is enorm. In de nabije toekomst zullen deze vervoersstromen verder stijgen, alleen al door de ontwikkelingen in China en India.

Maar er zijn ook bedreigingen voor de zeescheepvaartsector. Uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat de internationale scheepvaart jaarlijks 1,12 miljard ton CO2 uitstoot. Dat is veel meer dan de 650 miljoen ton jaarlijkse CO2-uitstoot door de luchtvaart. Ook de sterk gestegen olieprijzen vormen een uitdaging voor rederijen. De brandstofkosten per tonmijl zijn in de achterliggende jaren explosief gestegen.

De sector staat dus voor grote uitdagingen. Innovatie en duurzaamheid zijn daarbij sleutelwoorden. Hoe kan het vrachtvervoer per zeeschip efficiënter worden? Wat doet de sector aan energiebesparing? Welke innovaties verdienen het om in te investeren?

De antwoorden op deze vragen komen aan bod tijdens het symposium Zeescheepvaart heeft toekomst. Op donderdag 23 oktober 2008 brengt De Vereenigde Compagnie Scheepsinvesteringen BV praktijk, techniek en wenselijkheid bij elkaar ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan. Het decor van het symposium wordt gevormd door de Rotterdamse haven waarop u, vanuit de Lloydszaal op de 13e etage van het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam, uitkijkt.

Bron: De Vereenigde Compagnie Scheepsinvestering, 09-10-2008;