Michiel van den Broek

Van de vastgoedsector naar de maritieme en offshore sector. Is het mogelijk?

Of er mogelijkheden zijn voor een vastgoedprofessional om een carrièreswitch te maken naar de maritieme, offshore en energie sector? En zo ja, waar moet ik deze zoektocht beginnen? Deze vragen kregen wij binnen van Michiel van den Broek. Een projectontwikkelaar binnen de vastgoedsector.

Michiel van den Broek
Michiel van den Broek

Jazeker! De sector staat te springen om enthousiaste professionals van elk niveau en van zowel binnen als buiten de sector. Ook al heb je geen ervaring binnen de sector, werkervaring binnen je huidige sector kan zeker relevant zijn voor een nieuwe uitdaging binnen een nieuwe sector. Kennis kun je vervolgens weer op doen. Daarnaast zijn enthousiasme, passie en motivatie eigenschappen die werkgevers ook graag terugzien. Een medewerker die met plezier zijn of haar werk uitvoert is productiever en presteert beter. Tot slot heeft het een positief effect op andere werknemers!

Ervaring als proejctontwikkelaar

De afgelopen twaalf jaar werkte Michiel van den Broek als projectontwikkelaar binnen de vastgoedbranche. “Als directeur van de projectontwikkelingstak binnen een Nederlands familiebedrijf ben ik verantwoordelijk geweest voor het realiseren van binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten met woon- parkeer- en winkelfuncties in Belgische steden als Antwerpen, Gent en Mechelen”, begint Michiel van den Broek te vertellen. “Omwille van een wijziging van de investeringsstrategie hebben de aandeelhouders kortgeleden besloten om enkel nog te beleggen in residentieel vastgoed. Alhoewel het beleggen in vastgoed een interessante discipline is, gaat mijn voorkeur uit naar het dynamische karakter van projectontwikkeling, vandaar dat ik heb besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.”

“IK BEN ERG BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN”

Gefascineerd door de maritieme sector

Op dit moment neemt hij de tijd om uit te zoeken wat hij wil. Zijn oog viel op de maritieme sector. “Omdat ik altijd al gefascineerd ben geweest door de maritieme sector leek me dit het uitgelezen moment om te kijken welke carrièremogelijkheden deze mij kan bieden”, vertelt hij enthousiast. “Allereerst heeft de Nederlandse maritieme sector een rijke voorgeschiedenis en bekleedt ze sinds jaar en dag op internationaal vlak een pioniersrol. Het is ook een innovatieve sector waarbinnen veel talentvolle mensen werkzaam zijn met een breed scala aan achtergronden.” Ondernemerschap speelt daarnaast volgens Michiel ook een belangrijke rol binnen de maritieme sector. “De projecten die worden gerealiseerd vergen vaak enorme investeringen, waar buiten technische knowhow en marktkennis ook een sterke visie en veel lef voor nodig zijn.”

Werken met gedreven en talentvolle mensen

Aan enthousiasme en interesse ontbreekt het niet, maar waar begin je als je verder niet echt bekend bent met de sector? Wij hielpen hem op weg en introduceerden de sector aan Michel door middel van de Navingo Career Guide en www.NavingoCareer.com en lieten hem de diversiteit aan mogelijkheden die deze sector te bieden heeft, zien. Ook voor mensen die niet direct ervaring hebben in de sector. “Ik heb her en der wat gesprekken gehad om meer informatie in te winnen over de mogelijkheden binnen de sector. Hopelijk vind ik binnenkort iets wat goed bij me past.”

Wij vroegen Michiel tot slot wat hij belangrijk vindt binnen een functie. “Het lijkt me fantastisch om met een team van gedreven en talentvolle mensen samen te werken binnen een bedrijf waar ik mijn multidisciplinaire achtergrond als projectontwikkelaar kan inzetten om een mooie carrière binnen de maritieme sector uit te bouwen. Ik ben erg benieuwd wat de mogelijkheden zijn!”