Van Oord krijgt opdracht op het Russische schiereiland Yamal

Waterbouwer Van Oord heeft opdracht ontvangen voor baggerwerkzaamheden en het ontgraven van een geul ten behoeve van een pijpleiding op het schiereiland Yamal in Noord Rusland. Voor het Baydaratskaya Bay Crossing project treedt Van Oord op als aannemer voor het Russische MRTS die het werk uitvoert voor opdrachtgever Gazprom.

Van Oord zal het project uitvoeren met sleephopperzuiger Utrecht gedurende de ijsvrije periode in 2008. De totale contractwaarde is ongeveer EUR 20 miljoen.

Gazprom ontwikkelt en exploiteert gasreserves op Yamal in Siberië die zullen worden aangesloten op het lokale netwerk en voor export naar West-Europa. Het project omvat het baggeren van zand, het opspuiten naar de wal en het maken van een geul voor een pijpleiding.

In november van het vorig jaar was Van Oord deelnemer aan een handelsmissie naar Rusland waar onder andere een plan ontvouwen werd om olie- en gasreserves te ontwikkelen op Yamal. De missie stond onder leiding van minister president Balkenende en een Ronde Tafel ontmoeting met toenmalig president Poetin was één van de programmaonderdelen.

Bron: Van Oord, 29-05-2008;