VBMS tekent contract voor offshore windpark Triton Knoll

VBMS, dochterondernemening van Boskalis heeft een Preferred Supplier en Early Works overeenkomst getekend voor het leveren en installeren van de inter-array en exportkabels voor het offshore windpark Triton Knoll in het Verenigd Koninkrijk. Het project zal worden uitgevoerd in consortium met NKT Cables. De contractwaarde is circa 80 miljoen euro. 

De toekenning vindt plaats onder voorbehoud van financiering. Deze is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 rond. Het project omvat twee 50-kilometer lange exportkabels en zevenennegentig (97) 66kV inter-array kabels die door twee eigen kabelleggers worden geïnstalleerd. De uitvoering van het project staat gepland voor 2020.

Het offshore windpark Triton Knoll, dat wordt ontwikkeld door Innogy Renewables UK Ltd en Statkraft AS ligt 32 kilometer voor de kust van Lincolnshire en 50 kilometer uit de kust van het noorden van Norfolk. Triton Knoll wordt een van de meest kosteneffectieve windenergieprojecten in Britse wateren en zal met 90 turbines duurzame, hernieuwbare energie leveren aan meer dan 800.000 huishoudens in het Verenigd Koninkrijk.