Verduurzaming van de jeugdopleiding in de zeilsport met Moving Intelligence

Met trots presenteert Team Heiner Moving Intelligence als nieuwe hoofdsponsor van de Team Heiner Pups. Naast de sponsoren van het eerste uur, Kuiper Verzekeringen en Holland Boat, gaat Moving Intelligence met ingang van het nieuwe wedstrijdzeilseizoen een duurzame relatie aan met de jeugdzeilopleiding van Team Heiner. De opleiding is bedoeld voor zeilers tussen 18 en 23 jaar die zich verder willen ontwikkelen op grote boten, in short handed zeilen en in match racing. Zij leren alle aspecten die daarvoor nodig zijn, van bijvoorbeeld boathandling en zeiltheorie tot leren samenwerken en het onderhouden van schepen.

Over Moving Intelligence
Moving Intelligence is een door het bedrijf Technocon ontwikkeld internet platform. Technocon is al 15 jaar lang een van de belangrijkste partijen voor het beveiligen van waardevolle objecten zoals auto’s, motoren en (zeil)jachten. Dat Technocon een grote liefde voor de zeilsport koestert moge duidelijk zijn. Zo zijn zij sponsor van North Sea Regatta 2015, de optimisten van zeilschool De Zoute Optimist én de Dehler NED7777.

Doorstroom van de jeugd
Met het partnership in de Team Heiner Pups is de cirkel rond en wordt de jonge zeilers, die de Optimistklasse ontgroeit zijn, de mogelijkheid geboden om door te stromen naar de grote boten opleiding van Team Heiner. “Het is belangrijk dat we de jeugd in de zeilsport behouden. Te vaak zien we dat de jonge zeilers, na de optimistklasse, afhaken omdat er te weinig mogelijkheden voor hen zijn in onze sport. Met deze fantastische doorstroommogelijkheid willen wij de oudere jeugd enthousiasmeren om deze mooie sport te blijven beoefenen. Daarnaast is dit een unieke mogelijkheid om nieuwe jeugd aan te trekken”, volgens Patrick Horst, CEO van Technocon.

Flevo Marina ook sponsor
Naast Technocon is ook Flevo Marina sponsor geworden van de Team Heiner Pups. De haven Flevo Marina in Lelystad is de thuishaven van de Team Heiner Pups. De jonge zeilers trainen vanuit deze haven, hebben er hun teambesprekingen, onderhouden de boot, gebruiken de faciliteiten van de haven en Team Heiner is er natuurlijk gevestigd. De sponsoring van de Team Heiner Pups is een eerste stap in een verdergaande samenwerking van Flevo Marina en Team Heiner; hierover wordt binnenkort meer bekend gemaakt.

Kampioenen van morgen
“Wij vinden het belangrijk dat de zeilers de kans krijgen om te kunnen varen. Het is fantastisch dat Technocon en Flevo Marina – net als de andere sponsoren en wijzelf –  er zo sterk in geloven dat de jeugd de toekomst heeft en dat het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid is hen de kans te bieden. Samen met de inzet van de zeilers worden de kampioenen van morgen gecreëerd. Dat is in het verleden gebeurd met kansen die zeilers als Piet van Nieuwenhuyzen, Dirk de Ridder, Peter van Niekerk, Arend van Bergeijk en Simon Keijzer kregen en namen, maar ook met Nicholas Heiner en Tom van der Vecht als Team Heiner Pups van het eerste uur. Met de juiste opleiding worden ook de huidige Team Heiner Pups weer de toppers van de toekomst!”, aldus Roy Heiner.

Boot in nieuw jasje
Met het toetreden van Moving Intelligence en Flevo Marina tot de sponsoren van de Team Heiner Pups wordt de Max Fun 35, de boot waar de Team Heiner Pups het meest op varen, voorzien van een nieuw grafisch ontwerp. Een voorbeeld van het nieuwe uiterlijk is met dit persbericht meegestuurd; naar verwachting zal de boot er volgende maand zo uit zien.

De Van Uden Reco Stellendam Regatta op 18 en 19 april a.s. is de eerstvolgende wedstrijd waarin de Team Heiner Pups aan de startlijn zullen verschijnen. Ook het Moving Intelligence Sailing Team vaart deze wedstrijd op hun Dehler.

Meer… Team Heiner