VIDEO: “Offshore wind in de VS heeft Europese bedrijven nodig”

“Zoals het in Californië gaat, zo gaat het ook in de rest van het land”, zegt Liz Burdock, CEO van Business Network for Offshore Wind. Ze verwijst naar de felle concurrentie tussen de Amerikaanse staten rond de portefeuille van hernieuwbare energie.

Europese bedrijven nodig

“Wij zien onszelf als de toegangspoort voor Europese bedrijven om betrokken te raken in de Verenigde Staten. Nu de offshore windpijplijn in de Verenigde Staten toeneemt, zijn er problemen met de supply chain-capaciteit. Daarom hebben we Europese bedrijven nodig om samen te werken met Amerikaanse bedrijven. “Het international partnering forum vindt plaats van 8 tot 10 april in New York. Een kans om het laatste nieuws over offshore wind in de VS te ontdekken.

Twee projecten in VS en derde in optie

Omdat er geen federale schets voor hernieuwbare energie bestaat, beslist elke staat over zijn eigen beleid over hernieuwbare energie.
Op dit moment heeft de VS heeft twee demonstratieprojecten staan in de aanloop van 2020, het Coastal Virginia Offshore Wind project met twee windturbines van 12 MW en het Icebreaker Wind-project in de Great Lakes in Ohio. En er is een mogelijkheid voor een derde project gepland en de stap naar commercialisering is gezet. Offshore wind in de Verengde Staten is in de lift.

Bekijk de video (Engels) om meer te weten te komen over de ontwikkeling van offshore wind in de Verenigde Staten.

View on Vimeo.