VIDEO: Online oriënteren voor maritieme carrièremakers

Carrièremogelijkheden in de maritieme sector zijn erg veranderlijk anno 2016. De groei van het aantal vacatures in de sector groeide met 0,8 % volgens de Maritieme Arbeidsmarktmonitor 2016. Welke werkgevers bieden momenteel de beste kansen? Welke opties zijn er voor latent werkzoekenden om door te stromen? En hoe vinden werkgevers en werkzoekenden elkaar? 

Werkzoekenden gebruiken steeds vaker hulpmiddelen zoals de Maritieme & Offshore Carrièregids om zich te oriënteren. “In 2016 hebben twee keer zoveel werkzoekenden onze online gids gelezen dan in 2015,” aldus projectleider Peter Hoogslag. “Dat komt mede door de toevoeging van een Engelstalige versie: ook voor buitenlandse werkzoekenden blijkt de Nederlandse sector erg aantrekkelijk te zijn. De online versie is makkelijk te vinden waardoor het veel gebruikt wordt.”

De nieuwe Maritieme en Offshore Carrièregids verschijnt begin 2017 en de printversie is gratis verkrijgbaar bij de meeste studieverenigingen, opleidingsinstituten en brancheorganisaties in de sector.

Bent u werkgever in de maritieme sector, maar nog geen onderdeel van de Maritieme & Offshore Carrièregids 2017?
Neem vóór eind november contact op met Thomas van Plateringen ([email protected]).