Volvo Ocean Race 2021 onder nieuwe eigenaar

Nu de Volvo Ocean Race 2017-18 onderweg is naar een spannende finish in Den Haag, heeft de organisatie bevestigd dat de volgende editie van de race in 2021 van start zal gaan onder leiding van een nieuwe eigenaar. Atlant Ocean Racing Spain, onder leiding van Richard Brisius, Johan Salén en Jan Litborn, neemt de Volvo Ocean Race over van Volvo Group en Volvo Cars, de mede-eigenaren van het evenement in de afgelopen 20 jaar. 

Brisius, Salén en Litborn hebben uitgebreide ervaring in de prestigieuze ronde de wereld race. In de afgelopen 28 jaar waren ze betrokken bij zeven verschillende Volvo Ocean Race-campagnes. Brisius en Salén begonnen als bemanningsleden in de race van 1989-90, waarna ze succes hadden als teammanagers, met winnende campagnes als EF Language (1997-98) en Ericsson 4 (2008-09). Meest recent vormden ze het teammanagement van Team SCA, de volledige vrouwelijke boot in de vorige editie.

In November 2017 zijn Brisius en Salén aangesteld als President en co-President van de huidige editie van de Volvo Ocean Race.

Richard Brisius en Johan Salén President en co-President van Volvo Ocean Race 2017-18. Foto: Ainhoa Sanchez, Volvo Ocean Race