Vopak breidt gasopslag in North Sea Port verder uit

Vopak trekt zijn capaciteit voor gasopslag in North Sea Port, in Vlissingen, verder op. Op de terminal komen twee nieuwe gastanks met een gezamenlijke inhoud van 9.200 kubieke meter. De groep versterkt zo haar aanwezigheid binnen North Sea Port en de positie van de haven als draaischijf voor vloeibare bulk.

Gasopslag. Foto, Vopak.

De terminal aan de Quarleshaven in Vlissingen maakt met die investering een nieuwe groeisprong. In 2015 kreeg de installatie er al zes ‘gas bullets’ bij. Die cilindrische gastanks waren samen goed voor 37.000 m³ extra capaciteit voor de opslag van lpg en chemische gassen. De totale capaciteit van de terminal steeg zo naar 169.000 m³.

De nieuwe tanks met een lengte van 97 meter en een diameter van ruim 10 meter zijn nodig om aan de toenemende vraag naar die producten op de Europese markt tegemoet te komen. Zij zullen vóór de zomer van 2020 operationeel zijn.

Opslag van vloeibare bulk
Vopak is het grootste onafhankelijke tankopslagbedrijf ter wereld. De Nederlandse groep is in die sector actief met 67 terminals in 25 landen. Hun totale capaciteit voor de opslag van aardolie, petroleumproducten, chemicaliën, gassen, lng, biobrandstoffen en plantaardige oliën bedraagt bijna 37 miljoen m³. Vopak heeft een investeringsprogramma lopen voor de bouw van nog eens 2,6 miljoen m³ tegen eind 2020. De uitbreiding in North Sea Port past in dat plaatje.