Watertaxi SeaBubbels komt naar Nederland

De Franse innovatie SeaBubbles, 100 procent elektrisch aangedreven personenvervoer op water, is nu ook beschikbaar in Nederland en België. De eerste bootjes (Bubbles) hebben een capaciteit van 5 personen. Nu nog met bestuurder, maar de Bubbles varen straks autonoom.

Foto, SeaBubbels

SeaBubbles heeft met Minze Walvius en Maurice van der Meché het contract ondertekend voor de exclusieve verkoop van de Bubbles en Docks in Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Dubai en voor de doorontwikkeling van het concept SeaBubbles.

Geen uitstoot, geluid en trekgolven

De Bubbles zien er futuristisch uit en zijn voorzien van een draagvleugel, ook wel hydrofoil genoemd. Hierdoor komt de romp van de Bubble bij een snelheid vanaf 12 kilometer per uur uit het water en zweeft hij boven het water. De weerstand is tot zo’n 50 procent lager dan bij een gewone boot en varen 100 procent elektrisch. De Bubble geeft GEEN uitstoot, GEEN geluid en GEEN golven. De Bubbles varen met hoge snelheid en zijn zeer comfortabel doordat hij door de golven heen vaart. De totale life cycle kosten kunnen tot wel tientallen procenten lager uitvallen dan fossiel aangedreven schepen volgens de makers.

View on Youtube.

Met passagiers en fietsen

De eerste Bubble kan 5 personen inclusief de schipper vervoeren en kan 65 kilometer varen op één accu lading en heeft een maximumsnelheid van 33 kilometer per uur. De volgende Bubble, die in 2020 uitkomt gaat nog veel sneller. De derde generatie Bubbles moet 12 of meer passagiers gaan vervoeren, eventueel met fietsen aan boord en komt uit in 2021.

Duurzaam, stil en snel vervoer over het water met het comfort van een auto dat geen golven veroorzaakt. Een concept dat past in iedere stad met smart city en smart mobility ambities en waar stikstof en CO2 uitstoot verminderd moet worden. Of voor de individu die stijlvol, comfortabel, duurzaam en snel wenst te varen.

In 50 steden in 2024

SeaBubbles mikt op 100 procent duurzaam vervoer en heeft de ambitie om in 50 steden actief te zijn in 2024. Het doel is een netwerk van autonome Bubbles te bouwen die aanleggen bij innovatieve docking/energy stations.