We4Sea sleept vier ton euro financiering binnen

Het Mainport Innovation Fund II (KLM, Schiphol, TU Delft, Havenbedrijf Amsterdam, NS) investeert 400.000 euro in We4Sea, de maritieme technologiestartup gericht op efficiënter brandstofgebruik voor zeeschepen. Met deze investering gaat We4Sea haar groei in de maritieme transportsector versnellen.

We4Sea heeft een cloud-platform ontwikkeld dat geavanceerde oplossingen biedt om de prestaties van zeeschepen te verbeteren, en het brandstofverbruik en de uitstoot te verminderen. We4Sea verzamelt grote hoeveelheden operationele scheepsdata, zoals positie, snelheid, richting en motordata. Deze data wordt naar de wal verstuurd en vervolgens verrijkt met andere databronnen, zoals weersomstandigheden, golfhoogte, stroming en wind.

20% besparen op brandstof
De algoritmes en energiemodellen die We4Sea heeft ontwikkeld zetten deze data om in managementinformatie om het gebruik en de configuratie van het schip te optimaliseren. In pilotprojecten heeft We4Sea bewezen dat door het gebruik van data-analyse substantieel op brandstofkosten kan worden bespaard, tot wel 20%. Toepassing van de We4Sea technologie is eenvoudig, aangezien er geen aanvullende hardware nodig is aan boord van het schip.

Dan Veen, CEO van We4Sea: “We zijn heel erg blij met deze samenwerking met MIF II. Met hun kennis, netwerk en ondernemingservaring, kunnen we onze ontwikkeling en groei enorm versnellen. Het steunt onze missie om 1 miljoen ton CO2 te besparen in de komende 3 jaar”.