20 pitches van één minuut op HBO Offshore Symposium

Het symposium werd afgesloten met 20 pitches van één minuut door de studentgroepen over de opdrachten. Er zijn heel verrassende oplossingen voor de vraagstukken bedacht. Het was een inspirerende dag vol frisse jonge energie bij het HBO Offshore onderwijs.

Op donderdag 5 november 2015 vond het HBO Offshore Symposium 2015 plaats bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) Het onderwerp van deze dag was Sustainable Offshore Technology.

Het HBO Offshore Network  organiseert jaarlijks een symposium voor studenten van de aangesloten opleidingen in Nederland en voor belangstellenden uit het werkveld. Het symposium werd voor de 6e keer georganiseerd en vond dit jaar voor het eerst plaats in Leeuwarden.

Bij het HBO Offshore Network zijn 4 offshore minoren aangesloten: Offshore Engineering van Avans hogeschool in ‘s- Hertogenbosch, Offshore & Construction van Hogeschool Rotterdam, Offshore Dredging van NHL en het Maritieme Instituut Willem Barentsz en Offshore Oil & Gas van NHL Hogeschool en LS&T in Den Helder. Dit jaar namen ook de studenten van de minor Offshore Windenergie van de  NHL deel aan het symposium.

Het ochtendprogramma was gevuld met sprekers van Allseas, Seaway Heavy Lifting, BlueTec en Ampelmann. Ook presenteerden studenten vier projecten waar ze tijdens hun studie mee bezig zijn. Na de lunch gingen de ruim 200 studenten aan de slag om in kleine groepen een opdracht uitwerken. Ondertussen werden de belangstellenden uit het bedrijfsleven in het X-lab van de NHL ontvangen.