Franklin Offshore op RDM Campus in Rotterdam

Multinational Franklin Offshore – met het hoofdkantoor in Singapore – heeft zijn Europese vestiging verhuisd naar RDM campus. Het bedrijf is een specialist in het aanmeren, vastleggen, optuigen en uitrusten van offshore vaartuigen en objecten. Franklin Offshore Europe – afkomstig uit Dordrecht – gaat vanuit Rotterdam de maritieme, olie- & gas- en offshore industrie bedienen. Het Nederlandse bedrijf heeft zich in afgelopen drie jaar zodanig ontwikkeld dat uitbreiding en waterontsluiting noodzakelijk zijn geworden. Het denkt binnen enkele jaren te groeien van 45 naar 200 werknemers.

De komst van Franklin Offshore Europe past in het beleid van het Havenbedrijf om de positie van Rotterdam als offshore haven verder te verstevigen. Bovendien stimuleert het de verdere ontwikkeling van de technische opleidingen op de RDM Campus, waarvan het Havenbedrijf en de gemeente Rotterdam de grote initiatiefnemers zijn. De vestiging van dit soort bedrijven op de campus biedt de mogelijkheid voor ideale kruisbestuiving tussen opleiding en praktijk.

Franklin Offshore
Franklin Offshore telt wereldwijd 600 werknemers en zestien vestigingen over alle werelddelen, zie https://www.franklin.com.sg Franklin Offshore Europe betrekt initieel ruim 11.000m2 in de scheepsbouwloods en ruim 4.000m2 buitenruimte op RDM West aan de Heysehaven (havennummer 2610).

Tot het midden van de jaren negentig was de Heysehaven dé offshore haven van Rotterdam.