Alles over duurzame offshore energie op Blue Forum van MARIN

Dinsdag 24 mei organiseert MARIN het ‘Blue Forum’ tijdens het showcase event ‘BlueWeek’. Deze dag is bedoeld voor partijen die actief zijn in de duurzame energie offshore. Het doel is om ervaringen te delen door middel van presentaties, paneldiscussies, workshops en pitches.

Hoofdthema’s zijn Natural Propulsion, Blue Technology en Offshore wind energy
De maritieme hernieuwbare energiemarkt groeit snel. Er wordt samen gewerkt door de industrie, universiteiten en onderzoeksinstellingen aan veel innovatieve projecten. Kernpunten zijn lagere kosten en speed-up van huidige hernieuwbare energie projecten. Tijdens de Blue Forum is de mogelijkheid om nieuwe partijen te ontmoeten voor lopende onderzoeksprojecten (zoals de Joint Industry Projects (JIP), EU-projecten, TKI etc.), waarbij drie hoofdthema’s onderscheiden worden: natural propulsion, blue technology en offshore wind energy.”

De sessies over offshore wind:

  • Challenges in offshore wind – In deze sessie worden de huidige uitdagingen van offshore windenergie belicht. Een vooruitblik wordt gegeven op de uitdagingen die moeten worden overwonnen om de komende jaren  de markt voor offshore windenergie op mondiaal niveau nog verder uit te breiden.
  • Solutions in offshore wind – In deze sessie worden oplossingen gepresenteerd, voor de huidige technische uitdagingen om zo de offshore wind markt verder te helpen.

Van walk-to-work schepen tot power cables voor offshore wind toepassingen
De onderwerpen variëren van walk-to-work schepen tot drijvende wind en bewegingscompenseerde toegangsbruggen tot power cables voor offshore wind toepassingen. Verder zullen afzonderlijke sessies worden gehouden met de onderwerpen “Blue Technology” en “Natural Propulsion”, variërend van green shipdesign, aquacultuur en andere technologieën die voortborduren op de duurzaamheid van de oceaan. Laatste ontwikkelingen van de BlueWeek.