ARCADIS wint milieucontract ter waarde van $54 miljoen in NEWARK, N.J.

ARCADIS (NYSE EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een opdracht ter waarde van $54 miljoen heeft gewonnen voor het management van een sediment saneringsproject in de Lower Passaic River in Newark in de Amerikaanse staat New Jersey, een van de meest complexe en industriële riviersystemen in de V.S. Het project omvat het uitbaggeren, ontwateren en op een andere locatie afvoeren van ruim 30.000 kubieke meter van het meest vervuilde slib uit de rivier. Hiermee wordt de rivier gezonder en duurzamer gemaakt en gehouden.

Het project begint naar verwachting in juli van dit jaar en zal tot eind 2012 duren. Het team zal een beschermende damwand om de baggerlocatie heen bouwen voordat het werk begint om de bestaande installaties langs de rivier te beschermen en om te voorkomen dat het sediment zich opnieuw verspreidt. Na verwijdering zal het sediment worden ontwaterd, waarbij het water zal worden gereinigd, en vervolgens zal het gedroogde slib buiten de staat New Jersey permanent worden gestort.

Steve Blake, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS en CEO van de Amerikaanse activiteiten zei: “ARCADIS heeft een uitstekende reputatie waar het gaat om het assisteren van opdrachtgevers bij de verwijdering van vervuild sediment, een groeimarkt waarin ARCADIS een leidende positie inneemt. Onze mensen hebben de afgelopen jaren het ontwerp voor dit project gemaakt en we zijn blij dat dit nu vruchten afwerpt. Onze betrokkenheid bij dit project versterkt onze positie in de markt voor sanering van vervuild sediment. Het onderstreept het feit dat wij een leidende ontwerper en uitvoerder zijn van het herstel van riviersystemen om het milieu te verbeteren.”

Bron: Arcadis, 27-06-2011;