Binnenvaart rederij de Jong breidt uit naar zee

Rederij de Jong, een Nederlandse rederij in de binnenvaart en duwvaart, heeft het nieuwe bedrijf C-Shipping & Logistics B.V. opgericht en breidt hiermee uit met zeevaart. Voor Rederij de Jong is dit een forse uitbreiding van het portfolio in de zeescheepvaart. Wouter Kleiss en Mathijs van Schaik zijn aangetrokken als operationeel directeuren.

Coaster Bonay_BonVivant Foto Rederij de Jong pb 24-9-2019
Coaster ‘Bonay’en ‘BonVivant’. Foto, Rederij de Jong.

C-Shipping & Logistics houdt zich bezig met zeebevrachting, scheepsagenturen, binnenvaart en op- en overslag. Operationeel directeur Pelger de Jong van Rederij de Jong: “We kunnen klanten nu een breder servicepakket aanbieden. Het is onze bedoeling om ladingbelanghebbenden te ontzorgen en te ondersteunen in al hun vervoerswensen door alle diensten aan te bieden in één A tot Z-verhaal. Het scheelt een hoop tijd en moeite als je alles in de hand hebt, met één aanspreekpunt voor de hele keten.”

Rederij de Jong en C-Shipping & Logistics zijn op dit moment nog gevestigd in een kantoor in de Botlek. In 2020 verhuizen zij naar een nieuw kantoorpand op bedrijventerrein De Dijk in Maassluis aan de Nieuwe Waterweg.

Rederij de Jong is een familiebedrijf, waarvan de geschiedenis eind negentiende eeuw begon in Gouda. Pieter de Jong senior, de overovergrootvader van Pelger de Jong, handelde in kolen en kocht een schip om steeds grotere hoeveelheden te kunnen vervoeren. Het bedrijf groeide van generatie op generatie. “Tegenwoordig vervoeren we per jaar zo’n 7 miljoen ton aan vracht. Daarmee zijn we een van de grootste Nederlandse bedrijven op het gebied van binnenvaart en zelfs de grootste op het gebied van duwvaart”, aldus Pelger de Jong.