Costa Atlantica krijgt topscore

Voor het vierde achtereenvolgende jaar scoort de Costa Atlantica, lid van de Costa Cruises vloot, de volledige 100 punten in een recente inspectie uitgevoerd door het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) in Amerika.

De inspectie vond plaats op 8 maart tijdens een stop in Miami, de thuishaven van de Costa Atlantica, die vanaf hier vertrekt voor 10-daagse cruises naar de Caribbean.

De inspecties van de CDC zijn een onderdeel van de ‘Vessel Sanitation Program’ en is geïntroduceerd in 1970. Het heeft betrekking op alle schepen die aanmeren in een Amerikaanse haven. De inspecties zijn onaangekondigd en worden twee keer per jaar uitgevoerd door specialisten van de USPHS (United States Public Health Service). De score op een schaal van 1 tot 100 wordt toegewezen op basis van een checklist met ongeveer 48 beoordelingscriteria die te maken hebben met hygiëne en sanitaire voorzieningen van voedsel (van opslag tot bereiding), water, personeel en het schip in zijn geheel.

Dit is de tiende keer dat een schip uit de vloot van Costa Cruises de volledige maximaal te behalen punten ontvangt van de CDC inspecteurs. Het schip dat de volledige 100 punten voor de eerste keer wist binnen te halen was toevallig ook de Costa Atlantica. Dit gebeurde in 2001 en daarna volgde 2005, 2009, 2010 en nu ook 2011. Het zusterschip van de Atlantica, de Costa Mediterranea, kreeg de topscore in 2004, 2005 en 2006. De Costa Deliziosa kreeg de perfecte score tijdens een inspectie op 2 februari 2012 in Honolulu gedurende haar 100 dagen durende ‘around-the-world’ cruise.

Costa heeft in het eerste kwartaal van 2012 ook andere inspecties succesvol behaald. Zo ontving de Costa Deliziosa het ‘certificaat van naleving’ na een inspectie op personeelstraining, vaardigheden en technische functies en uitrusting van het schip. Deze inspectie werd uitgevoerd door de Amerikaanse kustwacht op 23 januari in San Diego, Californië. Op 24 januari slaagde de Costa Favolosa ook voor een inspectie van de rampoefening, uitgevoerd door de Dubai Port Authority.

Informatie over de Costa Atlantica
De Costa Atlantica biedt tot 28 maart 2012 10-daagse cruises aan vanaf Miami naar de mooiste Caribische bestemmingen zoals de Bahama’s, Turks- en Caicoseilanden, Jamaica, Kaaimaneilanden, Belize, Honduras en Mexico. Na 28 maart biedt het schip minicruises aan van 6 dagen naar het westelijk Middellandse Zee gebied.

De Costa Atlantica, die in 2000 in de vaart ging, weegt 85.700 ton, is 292 meter lang en 32 meter breed. Het schip biedt plaats aan 2.680 passagiers in 1.057 cabines inclusief 678 cabines met privé balkon. De Atlantica is het eerste schip uit de Costa vloot die is ontworpen door de architect Joseph Farcus. De verschillende dekken zijn een eerbetoon aan Federico Fellini, een van de bekendste Italiaanse filmmakers, met muren die zijn verfraaid met schilderijen van Milo Manara. Elk dek wordt opgedragen aan een van zijn films. Een van de hoogtepunten aan boord is Café Florian, een reproductie van het beroemde café aan het San Marcoplein in Venetië.

Meer…  www.costacruises.nl